Afbeelding

Bezoekvrijwilligers bijeen

Roois nieuws
Maandag 17 november komen bezoekvrijwilligers bij elkaar om af te stemmen en ideeën uit te wisselen.
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij nodigt u van harte uit.

In toenemende mate worden vrijwilligers gevraagd om mensen te gaan bezoeken. Gewoon, voor sociaal contact. Maar ook omdat door de bezuinigingen de begeleiding van een grote groep mensen niet meer vergoed wordt en daarom wegvalt.

De gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode kennen een geweldig netwerk van vrijwilligerswerk.
Vele organisaties komen bij mensen thuis, in woonvormen of in zorginstellingen.
Op maandag 28 april 2014 was een eerste bijeenkomst. Daarin werd door de aanwezige vrijwilligers de wens uitgesproken om in het najaar opnieuw een bijeenkomst te houden.

Op die manier wordt in beeld gebracht welke organisaties op dit gebied actief zijn, wat ze allemaal te bieden hebben en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. In Sint-Oedenrode is de bijeenkomst van 10.00 tot 11.00 in zaal 2 in Mariëndael (Laan van Henkenshage 2), in Schijndel van 13.30 tot 14.30 uur bij Welzijn De Meierij in ’t Spectrum (Steeg 9).

De meeste vrijwilligersorganisaties zijn schriftelijk uitgenodigd. Mogelijk ontbreken er namen in het adressenbestand van het Steunpunt Vrijwilligerswerk of kloppen contactgegevens niet meer. Met dit bericht worden alle belangstellende bezoekvrijwilligers van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Wel graag vooraf even doorgeven dat u komt en met hoeveel personen.

Voor informatie of om u aan te melden voor deelname neemt u contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt schrijven (Steeg 9f, 5482 WN Schijndel), bellen (073-5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).