Afbeelding

Frank Westerman geeft lezing in Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Op vrijdag 31 oktober houdt schrijver/journalist Frank Westerman (1964) een lezing in de Knoptoren te Sint-Oedenrode
Zijn meest recente boek - Stikvallei (2013) - staat op de shortlist voor de AKO-literatuurprijs 2014. In dit boek verdiept Westerman zich in het plotselinge overlijden van ruim 1700 Kameroeners die zich in augustus 1986 nabij het Nyosmeer ophielden.

Westerman studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. In 1992 was hij correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Later werkte hij als verslaggever bij NRC Handelsblad.
In Het zwartste scenario beschrijft Westerman de oorlogsjaren van Srebrenica. Als correspondent in Moskou rondde hij in 1999 'De Graanrepubliek' af, dat is bekroond met de Dr. L. de Jong-prijs voor eigentijdse geschiedschrijving. Daarnaast schreef hij o.a. El Negro en ik (2004), waarmee hij de Gouden Uil 2005 won.
In de pauze is er gelegenheid om boeken van Westerman te kopen en te laten signeren. Na de pauze is er ruimte voor het stellen van vragen. Deze avond wordt georganiseerd door Boekhandel ‘t Paperas en de werkgroep literatuur van het R.K.K. Aanvang van de lezing 20.00 uur. Entree € 10,00.