Ruime 4-1 zege Rhode op DAW

Sint-Oedenrode - Eindelijk kon Rhode zondag haar eerste zege boeken. Na een wat moeizame start werd DAW uiteindelijk met 4-1 geklopt.

DAW begon goed aan de wedstrijd met veel inzet en snelle combinaties. Maar heel veel rendement leverde dit allemaal niet op. Na een klein half uurtje kreeg Rhode meer balbezit. Een fraaie actie van Simon vd Wetering en een vrije trap leverden nog niets op, maar in de 33e minuut was het wel raak. Een voorzet van Sander Driessen - vanaf de zijlijn - bereikte Kyron Brus en hij legde de bal panklaar voor Tim Stewart, 1-0. Er volgden voor rust nog een paar mogelijkheden voor Rhode maar die leverden niets op.

Rhode begon goed aan de 2e helft en in de 63e minuut kon het verder uitlopen. Joep vd Mortel zocht met een voorzet van rechts Kyron Brus en deze kopte de bal fraai binnen. Drie minuten later was het al weer raak. Simon vd Wetering gaf een steekbal op Kyron Brus die alleen op de keeper af ging en werd gevloerd. Rood voor de doelman en een strafschop voor Rhode. Daan van Dinten mocht het vonnis voltrekken, 3-0. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. DAW wist via Niels de Groot nog wel te scoren, uit vrije positie schoot hij de bal hoog in. Maar binnen een paar minuten was de marge van drie al weer hersteld. Paul Smeets kreeg de bal op een presenteerblaadje en maakte het karwei rustig af.
A.s. zondag wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen Avesteyn ingehaald. Avesteijn doet het goed en heeft al 9 punten uit 5 wedstrijden. Rhode zou bij winst goede zaken doen en een paar plaatsen in de ranglijst kunnen stijgen. Voor a.s. donderdag speelt Rhode in de 2e ronde van de beker de uitwedstrijd tegen Estria uit Escharen. Voor meer info zie: www.rhode.nl.