Afbeelding

Opening expositie Hans van Engeland

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Veel meer dan honderd belangstellenden waren afgelopen zaterdagmiddag aanwezig bij de opening van de expositie van kunstenaar Hans van Engeland in Mariendael.

Het idee voor deze expositie is ontstaan tijdens de opening van de tentoonstelling van Harrie Eijkemans in 2011 en werd overgenomen door de werkgroep tentoonstellingen van het Roois Kultuur Kontakt. Na overleg met de familie Van Engeland werd besloten tot het maken van een overzichtsexpositie.

Hans van Engeland studeerde af aan de Kunstacademie in Den Bosch als beeldhouwer in 1977. Hij was een veelzijdig kunstenaar. De Rooienaar ontwierp objecten in Corte staal en brons, hield zich ook bezig met fotografie, film en schilderkunst. Met deze expositie wil het Roois Kultuur Kontakt de Rooise kunstenaar Hans van Engeland doen herleven. Niet alleen zijn kunst, maar ook de persoon Hans van Engeland.

Niet alleen familie, vrienden maar ook klasgenoten van destijds waren deze ‘openingsmiddag’ aanwezig. Daarnaast ook veel andere belangstellenden. Het leek wel een reünie. De opening vond om 15.00 uur plaats in het Cultureel Centrum Mariendael door drs Riet Meijs, voorzitter van het Roois Kultuur Kontakt. Na het zien van een prachtige film over het leven van Hans werd door de voorzitter de excellente catalogus/Liber Amicorum aan Frans van Engeland (broer van Hans) overhandigd. Frans verklaarde de expositie voor geopend en het hele bonte gezelschap vertrok te voet richting Campus Fioretti waar de expositie is ingericht. De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag- en zondagmiddag tot en met 28 september van 12.00 tot 17.00 uur.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding