RDS verliest vriendschappelijke ontmoeting tegen DOG uit Uden

Roois nieuws
Al jaren beginnen beide clubs het seizoen met een vriendschappelijk treffen tegen elkaar. Afgelopen maandag was RDS gastheer. Aan twaalf borden werd gedamd en vormde een indicatie hoe de clubs aan het begin van het seizoen er voor stonden. Ondanks het feit dat RDS een 3-tal basisspelers miste begonnen zij voortvarend.

Wim Goossens zorgde voor de eerst punten voor RDS door Jeffrey Pals al vroeg op de avond opzij te zetten. Gaandeweg de avond kwam DOG op stoom en ging de nodige punten te pakken. Toen op zeven borden de partijen waren afgelopen was de tussenstand 10-4 voor de Udenaren. Met name op bord één met Leo van Vlerken,bord drie met Piet van Erp, bord vier met Walter Beekmans en bord vijf met Harm van der Veen werd hevige strijd geleverd om de punten. Uiteindelijk moesten zij voor RDS berusten in remise zodat er een eindscore van 16-8 als totaaluitslag voor DOG werd bereikt.
Afgelopen donderdag slaagden vijf spelers van RDS er in om 2de ronde te bereiken van de Brabantse bekerkampioenschappen. Jacques Brouns, Piet van Erp, David Riupassa, Johan Rijnen en Harm van der Veen plaatsten zich voor de volgende ronde. Martien van Erp, Piet Gabriëls en kampioen van vorig jaar, Arno Bloks werden uitgeschakeld.