Herdenkingstocht 70 jaar Operatie Market Garden

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 14 september organiseert wandelsportvereniging OLAT, samen met Stichting Veghel Wandelt, een herdenkingstocht in het kader van 70 jaar Operatie Market Garden. Er zijn 2 startplaatsen. Vanuit Sint-Oedenrode kan men 15, 20 of 40 km wandelen.
Vanuit Veghel is dat 7½, 15, 20 of 40 km. In het kader van 60 Operatie Market Garden ontwikkelde OLAT 10 jaar geleden het Airbornepad Market Garden. Dit is een lange afstandspad van 220 km vanuit Lommel (B) naar Arnhem in de voetsporen van onze bevrijders in september 1944. De diverse afstanden wandelen geregeld stukken over het gedeelte van dit pad tussen Sint-Oedenrode en Veghel.
Op de routebeschrijvingen staat, waar relevant, enige historische informatie over plaatsen die men passeert. Uiteraard kunt u tijdens de wandeling genieten van de mooie natuur tussen Sint-Oedenrode en Veghel. We denken aan de Schijndelse en Vlagheide, Dommel- en Aadal, Diependaal, de zandduinen rondom Eerde, Logtenburg en De Eeuwsels. Dit mede afhankelijk van de lengte van de afstand die men kiest. Let op: de 20 km routes zijn geen rondwandelingen maar men loopt van de ene startlocatie naar de andere startlocatie en men kan tegen een geringe vergoeding met historische bussen van Stg. Veteranen Autobussen terug reizen naar de locatie waar men de wandeling is begonnen.

Startlocaties: Camping “De Kienehoef”, Zwembadweg 35-37, 5491 TE Sint-Oedenrode
Café-zaal “De Stapperij”, De Bunders 3, 5467 JZ Veghel

Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen tot 09.00 uur inschrijven op de 40 km, tot 10.30 uur op de 20 km en tot 12.00 uur op de 15 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 13.00 uur starten op de 7½ km vanuit Veghel. Men moet voor 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg is een wagen- of caférust ingericht. Er hangen pijlen en er men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen.
Nadere informatie op www.olat.nl. of www.veghelwandelt.nl.