Rooise kunstenaars op Fabriek Magnifique

Roois nieuws

De Rooise kunstenaars Annie Dortmans en Annie Veldkamp exposeren bij het culturele festival Fabriek Magnifique in Veghel. Dat vindt plaats van 11 t/m 13 juli. Veldkamp laat vooral haar viltkunstwerken zien. Dortmans voornamelijk haar schilderijen.

“Annie, dat moet je proberen, exposeren in de CHV, bij de meelfabrieken in Veghel. Dat is een heel passende plaats voor jouw werk.” Dat geluid vernam Annie Dortmans meermalen vanuit haar omgeving. En het is haar gelukt. Dit jaar tijdens Fabriek Magnifique aan de Noordkade in Veghel, hangt haar werk in de ruimte ”De Apotheek”, boven restaurant “De Afzakkerij.”
Ze heeft altijd al gedroomd om te exposeren in een grote industriële ruimte en die heeft ze nu dan gevonden in haar eigen woonomgeving. Ze is dol enthousiast geworden. Ideeën kwamen gelijk bovendrijven toen ze in het voorjaar een bezoek bracht aan de locatie. Wat voor haar een mooie bijkomstigheid is? Ze is een dochter van een voormalige molenaar uit Zijtaart. Annie is opgegroeid tussen de meelzakken, dus die plek daar in Veghel, voelt en ruikt voor haar enorm vertrouwd.
Ze merkt nog wel op; “Voor mijn overleden vader was de CHV zijn grote concurrent. Hij heeft zijn leven lang zijn best gedaan voor de boeren, die niet bij de coöperatie van de CHV waren aangesloten. In zijn ogen kon hun product natuurlijk niet tippen aan het zijne. Zal hij het me kwalijk nemen dat ik nu hier exposeer?
Haar dorpsgenoot Annie Veldkamp is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. Dat komt omdat ze flink aan de weg timmert met haar viltkunstwerken. Tot ver over de grens is ze bekend. Annie wordt op veel plekken gevraagd om te exposeren. Zelfs tot in Sint-Petersburg toe. De bloemen op de foto heeft ze niet voor niets vast. Samen met zesenveertig kinderen van basisschool De Uilenbrink maakt ze deze exemplaren om te laten zijn tijdens het cultureel evenement. Daarnaast zal op zondagmiddag de befaamde steltenloopjurk te zien zijn.
Kom kijken in Veghel, 11, 12 en 13 juli bij Fabriek Magnifique, cultuur en food festival 2014. www.fabriekmagnifique.nl