Nieuwe clubkampioenen bij Tennisvereniging Nijnsel

Nijnsel - Afgelopen zondag zijn op het tennispark in Nijnsel de finales gespeeld van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Onder een mooie zomerzon werden 12 finales gespeeld, in 7 finales waren er drie sets nodig om de winnaar aan te kunnen wijzen. Al met al was het weer een zeer geslaagd kampioenschap.

Guusje vd Pol is clubkampioen in de Meisjes 14 categorie, Yvonne van Kollenburg was hierin tweede. Roy van Kessel versloeg Joep Stamps in de Jongens 14 categorie in een spannende drie-setter en prolongeerde hierdoor zijn clubtitel. Bij de Jongens 16 categorie bleek Wouter vd Elsen over het langste uithoudingsvermogen te beschikken in een lange strijd tegen Rody van Langen.
Bij de senioren dubbels kunnen we 6 kampioenen optekenen. Eric Franc en Anne-Marie Voets waren te sterk voor William en Monique Witlox. In de Zandhoef-derby wonnen Andre Verbakel en Mark van Happen nipt van Piet vd Sande en Ad Kelders. Danielle Marinus en Corine vd Vleuten verrasten met hun Braziliaans ogende outfit het koppel Monique Witlox en Petra van Oorschot. Met 8-6 in de derde set waren Ine Berkvens en Leentje vd Ven de uiteindelijke winnaar in een zeer gelijkwaardige strijd tegen Anja Taks en Mieke Vervoort. Johan vd Pas en Nicole Vervoort overtuigde in de gemengd dubbel tegen Erik Hoppenbrouwers en Malou Oosterholt. Johan vd Pas was samen met Koen Berkvens ook te sterk tegen Harrie Taks en Co Stamps.
Bij de heren enkel 8 was de druk in de finale voor Frans vd Burgt uiteindelijk te groot en werd Paul van Gastel overtuigend winnaar.
Clubkampioen 2014 bij de dames werd Kelly Vervoort die in een mooie eindstrijd Malou Oosterholt versloeg met 6-2 en 6-3. Johan vd Pas won in de finale tegen Co Stamps met 6-2 en 7-5.
Deze finales waren de laatste wedstrijden op een kunstgrasmat die mede door goed onderhoud 15 jaar dienst heeft gedaan, maar nu wel aan vervanging toe is.

Nieuwe tennisbanen in Nijnsel
Maandagochtend 7 juli, klokslag 06:00 uur, stond een groep vrijwilligers van Tennisvereniging Nijnsel klaar om vrij baan te gaan maken voor de firma Rooden die de tennisbanen ging renoveren. Deze banen hebben dienst gedaan vanaf de oprichting van Tennisvereniging Nijnsel in 1999, nu al weer 15 jaar geleden. Onder goede weersomstandigheden is de klus binnen een week geklaard. In het weekend van 10/11/12 oktober 2014 zullen ze de banen inzegenen en het 15-jarige bestaan vieren. Het exacte programma wordt nog uitgewerkt.