Afbeelding

Spectaculaire feestweek voor Rooise inwoners

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Boomwhackers, dé Pubquiz XXL, een promconcert met professionele Friends, een reünie en tot slot een zondag in de sfeer van de Münchener Oktoberfesten, wat wilt u nog meer?

Fanfare Nos Jungit Apollo, met 150 jaar veruit de oudste vereniging van Sint-Oedenrode, heeft zich voorgenomen alle geledingen van de bevolking bij haar jubileum te betrekken. Dat begint op 27 juni tussen 14.00 en 15.00 uur op het Kerkplein. De groepen 5 en 6 van vier basisscholen gaan dan aan de slag met hun sets “boomwhackers”, grote PVC-buizen die met hun verschillende lengtes precies in een toonladder zijn afgestemd. De leerlingen zijn de afgelopen weken door docenten van MiK voorbereid om een tweetal harmonische ritmepatronen van dirigent Carlo Balemans samen met muzikanten van N.J.A. ten gehore te brengen. Nadat de groepen 5 en 6 ieder afzonderlijk hun optredens hebben verzorgd zullen 440 kinderen uit Sint-Oedenrode met het grootste kinderkoor ooit de middag samen met de muzikanten afsluiten. Dat wordt dringen geblazen op dat Kerkplein want niet alleen de ouders, maar alle Rooise mensen moeten dat zien.

Rooi loopt warm voor Pubquiz
’s Avonds volgt dan een herhaling van De Grote Rooise Dorpsquiz, maar nu in de vorm van De Pubquiz XXL. Weet jij hoeveel strepen de Amerikaanse vlag telt, welke Nederlandse voetballer er voor het laatst scoorde in een WK-finale, of Dick Passchier nog leeft, wat een fluffer is en hoe de groene teletubbie heet?? Op vrijdagavond 27 juni houdt het jubilerende NJA samen met De Natte Plek een spetterende pubquiz in De Beurs en als we kijken naar het aantal teams dat zich met name de laatste dagen heeft ingeschreven, heeft Rooi er zin in!
Het is natuurlijk ook een mooi concept; je met vrienden, collega's, buren, of familie buigen over pittige en ludieke vragen en zo strijden tegen andere teams onder het genot van een drankje én deze avond ook nog eens live muziek, verzorgd door niemand minder dan de formatie Not Just Apollo, die bij meerdere evenementen haar sporen heeft verdiend. Bovendien zorgt deze band voor een swingende afterparty tot in de kleine uurtjes.
Om zeker te zijn van een plaats tijdens dit evenement kun je je het beste inschrijven met je team (maximaal 5 personen). Mail je teamnaam door naar info@fanfarenja.nl en maak € 10,- over op rekeningnummer NL 85 Rabo 0138216347 (ook onder vermelding van je teamnaam). Je inschrijving is dan definitief en je ontvangt daarvan een deelnamebevestiging.
De Beurs opent de 27e om 19.00 uur haar deuren en 20.00 uur start de pubquiz. Als je facebook vrienden wordt (of al bent) van De Natte Plek Pubquiz ontvang je de komende tijd ook nog wat cheats voor deze nu al memorabele avond...

N.J.A. meets Friends……
In dit speciale concert van de fanfare wordt speciaal aandacht gegeven aan oud-leden en aan familie. Oud lid en professioneel muzikant Joost van Genugten zal een tweetal werken voor tuba ten gehore brenngen, Tuba concerto van Edward Gregson en het door hem zelf gearrangeerde Fnugg Blue. Hierna volgt een gevarieerd en vlot programma, waarin onder andere muziek van de film Dances with Wolves en Aida, the musical. Vervolgens gaat na de pauze de familie Van der Heijden met een 23-koppige bezetting aan de slag, allemaal op de een of andere manier familie van elkaar, waarvan ook weer velen lid zijn van N.J.A. Na afloop van het concert is er een reünie van oud-leden in De Knoptoren.

De Beurs wordt Beierse biertent
De Feestweek wordt afgesloten met een grandioze “Duitse middag” op zondag 29 juni. De grote zaal van De Beurs wordt dan omgetoverd in een Beierse biertent met lange tafels, obers en kelnerinnen die in klederdracht met schuimende pullen tussen de feestvierende gasten laveren en waar de vrolijke heimatklanken van het veelkoppige blaasorkest Tiona voor de juiste Stimmung zorgen. De lucht van gegrilde bratwursten, hamburger und frikadellen zal de mensen hongerig maken en zo zorgen dat er een fatsoenlijke bodem wordt gelegd. Om 16.00 maken de Nijnselse muzikanten plaats voor het Schlagergeweld van onze Oostgrens: Die Powerhosen! Dit 10-koppige top showorkest gaat er voor zorgen dat de mensen op de tafels gaan staan. Geweldige schlagers als “Aber bitte mit Sahne” en “Knallrotes Gummibot” worden weer tot leven gebracht, net zoals “Rosamunde” en vele andere hits. Het hele optreden is van superkwaliteit, doorspekt met lichte parodieën. In ieder geval is een ding zeker: overal waar Die Powerhosen optreden gaat het dak er af en staat de zaal op zijn kop.

Na afloop van dit optreden zorgt DJ Toontje Wouters, zeer bekend in Rooi, Schijndel en omstreken ervoor dat de gasten nog even lekker nagenieten. Komt allen, zegt het voort, zegt het voort!