Prins Carnaval snelste Rooienaar op halve marathon

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Erwin Delisse was dit jaar prins Carnaval én afgelopen zondag de snelste Rooienaar tijdens de halve marathon van Fortuna '67. Hij wilde in eigen dorp testen in hoeverre hij was hersteld van de carnavalsinspanningen en passeerde juichend de finish. Erwin eindigde in het overall klassement bij de eerste 10, en dat terwijl hardlopen slechts een van de onderdelen is bij zijn meest geliefde sport: triatlon.

In totaal hebben bijna 400 deelnemers zondag de 5 of 10 kilometer, de halve marathon, of voor de jeugd, 1 of 2,5km gelopen. De eerste Rooienaar bij de dames werd Rikie Huyberts van Fortuna '67. Zij is sterk teruggekomen van een flinke blessure en loopt inmiddels persoonlijke en clubrecords. Na afloop constateerde ze verheugd op een hoger niveau te presteren dan voor haar blessure.
Bij de mannen op de 10 kilometer heeft Niels Govers , lid van AV Oss, als eerste inwoner van Rooi de eindstreep gepasseerd. Bij de vrouwen was dit Tineke Mous van Fortuna '67. Veerle van Erp van Fortuna '67 won, net als in 2013, de 1 km bij de meisjes in 3 minuten en 56 seconden. Fortunees Tim Brouwers haalde een prachtige tweede plaats na een spannende eindsprint met Jeroen van de Veen uit Veghel. Overall winnaar van de halve marathon werd Mark Huisman van loopgroep Wijbosch. Solo liep hij met constante tussentijden naar een zeer snelle eindtijd van 1 uur 13 minuten en 41 seconden. Mark won in 2012 ook al de marathon van Rooi. Overige uitslagen zijn te vinden op www.Fortuna67.nl .