Afbeelding

Arabian Horse Weekend weer vol spektakel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - In het weekend van 14 en 15 juni 2014, wordt alweer voor de elfde keer het Arabian Horse Weekend in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) gehouden. Wat begon als een Nationale show in 2003 met 45 Volbloeds is deze show inmiddels uitgegroeid naar een prachtige outdoorshow in Zuid-Nederland van Nationale en Internationale allure met bijna 200 inschrijvingen.

Deze show trekt deelnemers en publiek afkomstig van over de hele wereld. Op zaterdag 14 juni worden uitsluitend paarden uit Nederland aan de jury getoond, maar voor zondag 15 juni worden er paarden geshowd van deelnemers afkomstig uit heel Europa, Jordanië, Saoedi Arabië, Ajmaan en Egypte. Naast het showen van de paarden zijn er ook andere disciplines zoals de Ridden Classes en nieuw dit jaar is er op zondag een Internationale Amateur Show.
De deelnemende paarden worden voorgebracht door meestal professionele voorbrengers (handlers) die als echte sportlieden hun taak moeten volbrengen om het paard op de juiste wijze voor te stellen aan de Internationale jury. In een stevig draftempo en dat vele malen per dag.

Wat maakt dat deze deelnemers en bezoekers van over de hele wereld naar Sint-Oedenrode komen om te genieten van dit specifieke ras? Het ras waar Napoleon, George Washington, Genghis Khan en Alexander de Grote op reden en mee werden afgebeeld? De Arabische Volbloed staat bekend om zijn expressieve uiterlijk, doorzettingsvermogen en staat aan de basis van alle moderne paardenrassen. Het is het oudste en zuiverste stamboek, verspreid over de hele wereld en is geschikt voor alle hippische disciplines.

Adelinde Cornelissen
Op zondag krijgt het evenement bovendien bezoek van Adelinde Cornelissen, die een warme belangstelling heeft voor dit specifieke ras. Tussen de middag wordt de show ook opgeluisterd door een presentatie van het Russische exclusieve wind-hondenras: de Barzoi, die in een concours d‘élégance strijden om de mooist authentieke combinatie. Een hond, gebruikt door tsaren om te jagen op wolven en ander goot wild. Uiteraard zijn de Amerikaanse minipaardjes weer present om uw hart te stelen. Wij nodigen u uit om gratis te komen genieten van dit spektakel. Alle informatie voor de internationale show kunt u vinden op: website: www.arabianhorseweekend.nl. Telefoon: 06-52 502 303 of 06-12 135 011. Email: arabianhorseweekend@live.nl. Wij verwelkomen u graag op Manege de Pijnhorst aan de Paardenbloem te Sint Oedenrode.