Rhode B2 kampioen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 17 mei is het Rhode B2 gelukt om het kampioenschap binnen te halen. Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat deze jongens veelal tegen B1 elftallen spelen met ook regelmatig dispensatie A-spelers in hun gelederen. Daarnaast is het aan de B2 om ook stand-by te zijn voor de B1 van Rhode. Door een goede samenwerking met de B3 is het dan toch gelukt om ongeslagen kampioen te worden.

Heel even leek het niet te gaan lukken. Op een zonovergoten sportpark ‘de Neul ’ stond er na 16 seconden al een 0-1 achterstand op het scorebord. Tegenstander Nijnsel B1 bezette een laatste plaats en was reeds gedegradeerd, maar was duidelijk niet gekomen om de wedstrijd zomaar uit handen te geven. Een te trage balwisseling werd derhalve direct op kundige wijze afgestraft.
Met de spanning in de benen begon Rhode aan het vervolg. De wedstrijd duurt nog lang, dus is er nog van alles mogelijk. Het duurde echter tot de ver in de eerste helft voordat de gelijkmaker binnen ging.
Na rust een duidelijk ander Rhode , waar de kampioensaspiratie vanaf spatte. Het lukte Nijnsel niet meer om onder de druk uit te komen en nadat de 2-1 een feit was volgde in rap tempo de 3-1 en 4-1. De ene goal nog mooier uitgespeeld dan de ander. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 5-1 en was duidelijk dat de flessen ontkurkt konden worden. Een knappe prestatie van een jong maar leergierig team!