Afbeelding

Natuurlijk zijn we een beetje zenuwachtig

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De twee meiden, Celine van Kasteren en Luca Appeldoorn zijn 'nog maar' vijftien en zestien jaar oud. Toch staan ze zondag 18 mei wel op het podium voor het Mathieu Dirvenconcert in kasteel Henkenshage. Of ze zenuwachtig zijn? “Ja natuurlijk zijn we een beetje zenuwachtig, maar dat is toch niet vreemd?”, vragen de twee dames zich lachend af.

Beide dames spelen al verschillende jaren een instrument. Zoals bij zoveel jonge muzikanten was de blokfluit het eerste instrument dat ze zich meester maakten. Luca maakte daarna de overstap naar de hoorn, maar speelt nu alweer bijna vier jaar jaar harp. Een instrument dat je niet in elk orkest tegenkomt.

Er zit gewoon mooi geluid in
Waarom Luca harp is gaan spelen kan ze zich eigenlijk al niet meer herinneren. “Ik ben op tapdanceles gegaan omdat ik dat geluid wel mooi vond. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom ik voor de harp koos. Het geluid van de harp klonk als iets van engelen”, zegt de jonge muzikante.

Celine van Kasteren speelt hobo. “Bij ons thuis speelt bijna iedereen wel een instrument, maar niemand hobo. Ik vond de klank van een hobo toen al mooi. Daarom ben ik na de blokfluit ook verder gegaan met dat instrument”.

De bariton speelde mijn partij
Celine en Luca kennen elkaar al jaren. Beiden zijn ze begonnen bij de Nijnselse Harmonie. Celine speelt daar nog steeds, maar Luca speelt tegenwoordig solo. “Ik vond het best wel moeilijk om in een orkest te spelen. Bij een muziekstuk heeft iedereen zijn eigen partij, maar ik wist vaak niet wanneer ik moest spelen. Toen ging de bariton mijn stuk maar spelen omdat ik niet wist dat ik aan de beurt was. Ik ben toen met de hoorn gestopt en solo verder gegaan met de harp”. Celine speelt nog steeds bij Harmonie Nijnsel.

Tijdens het concert spelen de twee jonge dames niet samen. Luca hoeft dan ook niet bang te zijn dat ze haar partij mist. Luca speelt solo, Celine laat zich tijdens het concert begeleiden door de vleugel, die wordt bespeeld door Han de Jong. Als u de beide jongedames wilt horen spelen, dan kan dat zondag 18 mei aanstaande. Vanaf 11.30 uur staan zij op het podium van Kasteel Henkenshage.