Afbeelding

“Emotie of mysterie, iets moet terug te vinden zijn in mijn schilderijen”

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 4 mei om drie uur was de opening van de expositie van Els van de Mierden in het Cultuur Centrum Mariendael.

Er was veel belangstelling, de werkgroep tentoonstellingen van het Roois Kultuur Kontakt die deze expositie organiseerde, liet een zelfgemaakte documentaire zien over de kunstenares en haar kunstwerken. Het had ook gezorgd voor een jeugdige muzikale omlijsting van de Juvenileband, met name Anne Sleutjes en Frank van Schijndel.
Tot nu toe heeft Els van der Mierden een breed palet van schilderijen en tekeningen gemaakt, met onderwerpen zoals, portretten, landschappen, tekeningen, Oosterse kunstwerken, collages en een serie werken van Rembrandt en Vermeer. Ze werkt met verschillende technieken, zoals acryl, olieverf, gouache, steendruk, craqueleer en gemengde technieken. In 1987 maakte zij haar eerste schilderij met olieverf op linnen. Zelf zegt ze over haar manier van werken ‘De achtergrond als basis schijnt vaak door in mijn onderwerp. Emotie of mysterie, iets daarvan moet in mijn schilderijen terug te vinden zijn, waardoor je er opnieuw naar wil kijken’.
Op diverse exposities waren haar werken te zien, zoals jaarlijks bij haar schildervereniging ‘Met Potlood en Penseel’ en regelmatig bij ‘Creameer’ en andere plaatsen en locaties.
De tentoonstelling is tot 24 juni het Cultureel Centrum Mariendael, van maandag t/m vrijdag van 10. 00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag wanneer er een evenement plaatsvindt.