Presentatie dichtbundel 'De val van de witte duiven'

Roois nieuws
Sint-Oedenrode Op zaterdagmiddag 10 mei a.s. om 16.00 uur presenteert uitgeverij Kleinood & Grootzeer de nieuwe dichtbundel
‘De val van de witte duiven’ van Kees Hermis in Boekhandel ’t Paperas op de Markt in Sint-Oedenrode.

De presentatie wordt opgeluisterd door het optreden van het close harmony koor “En Bloc” uit Rossum, onder leiding van
Annet Vervoort. Kees Hermis houdt een korte inleiding over zijn werk en leest gedichten uit de bundel “De val van de witte duiven”.
U bent van harte welkom. Toegang gratis.

Korte karakteristiek van de bundel
“De val van de witte duiven” gaat over vallen en opstaan.
Begrippen die door naast elkaar en tegenover elkaar te bestaan hun volle betekenis krijgen. Regels waaraan de bundel zijn titel ontleent en die het dualistische karakter van deze poëzie sterk naar voren brengen zijn:

“ontwaakt aan mild geboortelicht
valt een vlucht witte duiven
over het land

iemand staat op uit zijn schouders”

Zo komen in vier afdelingen aan de orde: het wezen van poëzie, spanning - ontspanning, dood - leven, wonen -reizen, verlangen - liefde.

Bio- en bibliografische gegevens
Kees Hermis, de dichter van de wekelijkse rubriek Terzijde in DeMooiRooiKrant, debuteerde in 1977 met de dichtbundel Vrijgesproken. Voornaamste publicaties: Een vorm van leven (1984), Van aardse zijde (1984), Zonder omzien (1991), De dood weersproken (1995), Stuiflicht, een bloemlezing van 25 jaar gepubliceerde poëzie (2003), Gezongen steen (2008),
Tijdland (2010), alsmede het raamgedicht “Vergeet je niet te leven…”
Gedichten in een groot aantal Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften en bloemlezingen. Hij woont en werkt in Sint-Oedenrode.

Over zijn dichterschap zegt hij: “Het levensgevoel van waaruit ik schrijf is een onbestemd verlangen. Dat heeft gemaakt dat mijn werk vrijwel altijd een romantisch karakter draagt en zich laat kenschetsen als poëzie die een warm Dionysisch antwoord zoekt op een koude Apollinische wereld.”

Over de poëzie van Kees Hermis
Inge Lievaart voor de Nederlandse Bibliotheek Dienst:
“Een fijnzinnig dichterschap dat de lezer tot mededichter maakt, in de zin van intens meeluisteren en vermoeden wat voorzichtig en subtiel door de woorden wordt geduid. Er is een schepping gaande, een onderweg zijn dat wordt ervaren als heimwee en thuis. Een onrustig soort vrede laat hij gevoelen, zonder religieuze taal te gebruiken; dit met belevingen van licht, wind en water herkenbaar voor hen die openstaan voor de natuur; poëzie die tot herlezen verleidt en nieuwe toegang en dieper verstaan biedt.”

“De val van de witte duiven” door Kees Hermis kunt u ter plaatse in de boekhandel verkrijgen of rechtstreeks via internet bestellen bij

Kleinood & Grootzeer
uitgeverij@kleinood-en-grootzeer.com
www.kleinood-en-grootzeer.com

ISBN/EAN: 978-90-76644-70-7
NUR 306 Poëzie
Prijs: € 16,- (eventueel + € 2,- verzendkosten)