Goud voor Anouk van den Brand en zilver voor Linde van Grunsven

Roois nieuws
Mooie prestaties op de individuele voorwedstrijden D1 en 4e divisie, met goud voor Anouk van den Brand en zilver voor Linde van Grunsven

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart vonden in Vught de individuele voorwedstrijden D1 en 4e divisie plaats. Een succesvol weekend voor Dioscuri: naast twee medailles wisten maarliefst 10 turnsters van Dioscuri zich voor de regiofinales in april te kwalificeren en werden ook nog eens 9 kwalificaties voor de toestelfinales in mei binnen gesleept.

De eerste die zaterdag in actie kwam was Paula Verwaard, Jeugd II. Hoewel Paula niet geheel vlekkeloos turnde hield ze zich goed staande in het sterke deelnemersveld. Met een totaalscore van 39,475 pt plaatste Paula zich voor de regiofinale in april. Aan het einde van de middag was het de beurt aan de Pupillen II. Het harde trainen van Julia van Hoof op balk wierp helaas niet zijn vruchten af, en ook Frederieke Hengstman en Nynke Pontzen hadden niet helemaal hun dag. Wel liet Julia een mooie overslag en salto bij sprong zien en turnde Frederieke een hele nette vloeroefening. Nynke deed het op brug erg goed, waarvoor zij beloond werd met 13,300 pt. De drie dames wisten zich helaas niet voor de regiofinale te plaatsen, maar hebben het wel ontzettend gezellig gehad!

Zondagmiddag was het de beurt aan de Pupillen I en de Junioren. Namens Dioscuri kwamen maarliefst 10 turnsters in actie. In een deelnemersveld van 34 pupillen I streden 5 turnsters van Dioscuri om een plaatsje voor de regiofinale, waarvoor ze bij de beste 16 turnsters moesten eindigen. Tevens stroomden de beste 4 turnsters per toestel door naar de toestelfinales in mei. De dametjes begonnen op balk, waar Juul van Bogget het spits afbeet. Juul liet een super nette balkoefening zien, maar verloor helaas even haar balans bij de radslag. Met een 12,833 pt behaalde ze desalniettemin een keurige 6e plaats op dit onderdeel. Kaya van der Wijst bleef wel staan en wist zelfs een plaatsje bij de beste 4 op balk te bemachtigen. Met een 13,267 pt behaalde zij knap de 3e plaats en mag zij in mei aan de toestelfinale balk deelnemen. Ook Anouk van den Brand kwalificeerden zich hiervoor; met een 13,300 pt zette zij de hoogste score neer op dit onderdeel. Op het tweede onderdeel, vloer, turnde Juul een nette oefening met voor het allereerst in een wedstrijd arabier flikflak. Ook Amy Jones liet een keurige oefening zien. Haar score was goed voor de 6e plaats. Het was echter wederom Anouk die een plaatsje in de toestelfinale wist te bemachtigen; met 12,350 pt behaalde zij de op één na hoogste score.

Ook op het derde toestel, sprong, blonk Anouk uit. De jury kon in haar salto maar met moeite een foutje vinden en met een overweldigende 14,100 pt behaalde zij op dit toestel ruimschoots de eerste plaats. Ook Evi van den Meerendonk schitterde op sprong. Haar salto en overslag waren goed voor de 3e plaats, en dus ook voor Evi een toestelfinale in mei. Op het laatste toestel, brug, liet Juul zien vooruitgang te hebben geboekt. Helaas kwam ze één tiende tekort voor de brugfinale. Met slechts drie tienden meer plaatste Anouk zich hier wel voor, als tweede. Alle vijf de Pupillen I bleken zich uiteindelijk voor de regiofinale in april te hebben gekwalificeerd. Toen Anouk ook nog het goud in de meerkamp behaald bleek te hebben kon de vreugde bij de meiden, trainsters en het enthousiaste Dioscuri-publiek niet meer stuk!

Ook aan de andere kant van de zaal, bij de Junioren, lieten de turnsters van Dioscuri zich van hun beste kant zien. Op het eerste toestel, de evenwichtsbalk, behaalde Anneke Verwaard en Linde van Grunsven met een score van 11,650 pt knap een gedeelde eerste plaats en mogen zij dus in actie komen bij de balkfinale in mei. Ook Nienke van der Vleuten presteerde goed op dit onderdeel. Met een 10,750 pt behaalde zij een keurige 7e plaats. Op het tweede onderdeel, sprong, scoorde Ilse van der Heijden van de Dioscuri-turnsters het hoogst. Met twee keer half in / half uit zette zij de 7e score neer. Op vloer turnden de dames met volle overtuiging.

Elena Haenen liet een hele nette oefening zien en ook Anneke schitterde op dit onderdeel. Anneke turnde zelfs naar de 4e score en mag dus naast de balkfinale in de vloerfinale uitkomen. Op brug turnde Ilse en Linde beide naar een score van 10,900 pt; de 5e score op dat onderdeel. Ook bij de Junioren stroomden de beste 16 turnsters door naar de regiofinale. Nienke plaatste zich nog net als 16e en ook Anneke, Ilse en Linde mogen in april bij de regiofinale in actie komen. Linde wist op één turnster na zelfs alle turnsters achter zich te laten en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Kortom, een gezellig middag met prachtige prestaties. Meiden, we zijn trots op jullie! Op naar de regio- en toestelfinales!