Kamperen met de caravan: Vrijheid en luxe bij elkaar

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - “De vrijheid van kamperen, is de ultieme vrijheid in de natuur met een tent, vouwwagen of caravan. Vooral het gemak van een caravan wordt de laatste jaren door steeds mensen ontdekt”, zegt Toon van Uden. Toon kan het weten want hij verhuurt, verkoopt en onderhoudt al zo'n twintig jaar caravans met zijn bedrijf aan de Jan Tinbergenstraat. Afgelopen zaterdag en zondag, tijdens de start van het nieuwe caravanseizoen konden kampeerders kennis maken met de nieuwste modellen en snufjes op de caravanmarkt.

Het was afgelopen weekend een komen en gaan van mensen die meer willen weten over een vakantie met een caravan. Maar het zijn niet alleen mensen die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van vakantie met een caravan, ook ervaren kampeerders kennen de weg naar 'De Kampen'. Beide groepen kunnen bij Van Uden Caravantechniek terecht, want Van Uden verhuurt caravans, maar ook verkoopt en onderhoudt het Rooise bedrijf de luxe kampeerverblijven op wielen.

Niet hebben maar gebruiken
“Je ziet tegenwoordig vooral bij jongere mensen, dat zij willen gebruiken in plaats van bezitten”, vertelt Toon van Uden. “Je ziet juist steeds vaker dat zij bij ons een caravan huren en zo heerlijk met vakantie gaan. Maar natuurlijk zijn er ook nog steeds veel mensen die verschillende keren per jaar korter of langer met vakantie willen en voor hen is dan een eigen caravan juist weer ideaal”.

Goed onderhoud is belangrijk
Als je echt van de vakantie wilt genieten, dan moeten de auto en caravan natuurlijk helemaal in orde zijn. “Als je weet dat je spullen zich in perfecte staat bevinden, dan ga je met een gerust hart op reis. Aan dat geruste gevoel kunnen we een bijdrage leveren. Wij adviseren onze klanten om hun caravan elke twee jaar een 'bovagbeurt' te geven. Dan kijken we de remmen, gasleidingen, banden en andere essentiële onderdelen van de caravan na. In het tussenliggende jaar is een kleine controlebeurt dan voldoende”, zegt Van Uden.

Verdeel het gewicht goed
Als de caravan en de auto dan in orde zijn, dan kan de reis naar het zuiden beginnen. Maar ook tijdens de reis zijn er een aantal belangrijke punten die een belangrijke voorwaarde zijn voor een mooie vakantie. Dat begint thuis al bij het inpakken van de caravan. Zo is het belangrijk dat het gewicht goed verdeeld is over de caravan. Van Uden zegt daarover: “Leg de zwaarste spullen zo laag mogelijk in caravan, maar zorg er ook voor dat het gewicht dat op de trekhaak drukt tussen de 50 en 75 kilo uit komt. Als dat meer is, leg dan wat meer spullen achter de as van de caravan. Is de kogeldruk lager, leg dan de zware spullen wat meer naar voren in de caravan. Als je dan ook de achterbanden van de auto een paar tienden harder oppompt, dan is het helemaal in orde en staat er eigenlijk niets een mooie vakantie nog in de weg”.