De sleutel is overgedragen, het feest kan beginnen

Roois nieuws
Henry van de Zanden, vicevoorzitter van stichting Papgat, hield samen met wethouder Henriks en burgemeester Maas een korte toespraak in de raadzaal van het gemeentehuis. Zowel Prins Erwin Pap d’n Urste als jeugdprins Willem ontvingen een sleutel om het carnavalsfeest in Papgat officieel te openen.

Wethouder Hendriks stak de grote sleutel in het door de jeugdraad geknutselde sleutelgat. “U opent nu de deur naar het Rooise jeugdbeleid”, plaagde de jeugdprins. Hij deed er vervolgens nog een schepje bovenop door haar te vragen haar hand op het kistje te leggen. “Ik zet alle Rooise sportverenigingen op een positieve manier in vuur en vlam”, praatte de wethouder na. De prins glimlachte en in de speech die volgde kwam naar voren dat hij zich de komende vier dagen gaat bewijzen. “De Brabantse jeugd beweegt te weinig, maar dankzij al het hossen en springen, komt daar tijdelijk verandering in”, aldus Willem.

Toen volgde er een spetterend optreden van de Dansmariekes, waarvan de jarige Kim na afloop in het zonnetje werd gezet. De jeugdraad van Elf verliet het gebouw om de sleutel op te hangen in de jeugdtent. Voor hun was het feest alvast begonnen. De serveersters kwamen binnen met glaasjes bier, want nu was het de beurt aan de volwassenen. Burgemeester Maas liep naar voren en dacht in zijn speech Prins Erwin in de maling te nemen. Hij begon over de informatie die op Erwin ‘s website staat en hier moest de prins even van blozen, want het leek net of dat hij in het drugswereldje zit. Dit had Peter Maas beter niet kunnen doen. Prins Erwin kreeg de sleutel overhandigd en wenste samen met de burgemeester iedereen van Sint-Oedenrode een fijne carnaval. Hierna haalde hij een leuk cadeautje tevoorschijn. “Ik heb hier een leuk kostuum voor je”, zei hij. “Het is carnaval, dus kom maar terug als je het aan hebt.”

Zo gezegd, zo gedaan. De burgemeester kwam terug met een strak wielrenpak aan. Op zijn hoofd zat een helm, waarop een enorme drinkbidon was bevestigd. Hij kon meteen samen met “De Buuven” op de fiets stappen. De voorstelling zat vol met politiekgerichte grappen, waardoor de burgemeester even door het stof moest. Nadat dit was gebeurd, betrad wethouder van Rossum het podium. Het was tijd om de “Van Rossum Papgatprijs” uit te reiken. Dit jaar voor de 28ste keer. Speciaal was dat twee personen hem ontvingen. Dorrie van Kaathoven en Nellie Essens zetten zich achter de schermen in tijdens carnaval. Op de bovenverdieping van de Beurs schminken ze de artiesten, voordat ze gaan optreden en dat vond de wethouder samen met stichting Papgat wel een bedankje waard. De dames kregen naast de prijs, ook een bos bloemen overhandigd.

Om carnaval 2014 volledig te beginnen, verzamelde het gezelschap zich buiten voor het gemeentehuis. Het doek werd van Willemke Pap gehaald. De pop zal op de laatste dag verbrand worden. Carnaval is nu ook in Papgat officieel begonnen.

Klik hier voor het fotoalbum>>