Ondertekening overeenkomst Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode en Woningbouwvereniging Wovesto

Roois nieuws
Op de Algemene ledenvergadering van Wovesto van 25 november zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend tussen de Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode en Wovesto. Daarmee geeft Wovesto een nieuwe invulling aan het betrekken van haar huurders en woningzoekenden bij haar beleid.

In het ondernemingsplan van Wovesto “Wovesto, altijd in de buurt” heeft Wovesto aangegeven dat zij de participatie van haar klanten wil vergroten. Dit wil zeggen dat zij de huurders en woningzoekenden meer wil betrekken bij haar beleid. In de algemene ledenvergadering van 19 november 2012 heeft Wovesto aangegeven dit te willen vormgeven door een huurdersbelangenvereniging in het leven te roepen. Daar is het afgelopen jaar hard aan gewerkt. Een initiatiefgroep, bestaande uit 9 personen, heeft zich erover gebogen, hoe zij de belangen van de huurders en woningzoekenden van Wovesto het best kan behartigen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode en een samenwerkingsovereenkomst met Wovesto.

Statuten
Op 3 oktober is de Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode opgericht. Hiertoe zijn statuten ondertekend op het kantoor van Notaris Grimbel Du Bois te Sint Oedenrode. Het eerste bestuur van de vereniging bestaat uit Jan Smulders (Voorzitter), Elly Konings (Secretaris), Tiny Foolen (bestuurslid) en Jos Wijn (bestuurslid).

Samenwerkingsovereenkomst
Belangrijker dan de statuten is echter de samenwerkingsovereenkomst. Hierin is bepaald op welke wijze het overleg tussen huurdersbelangenvereniging en Wovesto plaatsvindt en over welke onderwerpen het overleg gevoerd zal worden. De huurdersbelangenvereniging zal niet alleen door Wovesto geïnformeerd worden, maar kan op vele onderwerpen ook advies uitbrengen. Over enkele onderwerpen dient zelfs overeenstemming te zijn tussen de huurdersbelangenvereniging en Wovesto, voordat Wovesto nieuw of veranderd beleid kan invoeren.

Huurdersbelangenvereniging
De huurdersbelangenvereniging heeft inmiddels een actieplan voor het eerste jaar opgesteld. Onderdelen daarvan zijn het opstellen van nieuwsbrieven, het opzetten van een spreekuur en het bouwen van een eigen website. Langs deze wegen gaat zij de belangen van huurders en woningzoekenden behartigen.

Algemene Ledenvergadering
Op de Algemene ledenvergadering van 25 november zullen de heer Overmars (directeur / bestuurder) en Smulders (voorzitter huurdersbelangenvereniging) een nadere toelichting geven op deze samenwerkingsovereenkomst en deze vervolgens ondertekenen.

Voor meer informatie over de huurdersbelangenvereniging kunt u contact op nemen met de voorzitter Jan Smulders 06-51.58.65.14 of met de secretaris Elly Konings 06-21.58.68.26.