Sinterklaas in Rooi en ‘Het feest voor Sinterklaas’

Roois nieuws
Zondag 17 november zal Sinterklaas om 13.30 uur aankomen in Sint-Oedenrode. Ook dit jaar zal de Sint écht aanmeren in ons dorp.

Vanaf de Dommel bij de Odaschool zal hij aan land komen (aan De Jongsingel) waar hij door zijn Pieten wordt opgewacht. Sinterklaas zal samen met zijn Pieten verder trekken naar het Sinterklaasplein (Kerkplein), waar hij om 14.30 uur wordt verwacht. Voordat Sinterklaas op het Sinterklaasplein aankomt, kunnen kinderen (vanaf 14.00 uur) al allerlei spelletjes spelen. Dit programma staat onder leiding van Scouting Rooi.
Op het Sinterklaasplein zal Sinterklaas verwelkomd worden door Burgemeester Maas. Vervolgens zal de stoet naar sporthal ‘De Streepen’ rijden, waar het ‘Feest van Sinterklaas’ gevierd gaat worden. De deuren van de sporthal gaan pas open als Sinterklaas hier is gearriveerd. Iedereen die naar binnen wil heeft een kaartje nodig. Kaartjes zijn te koop bij Stapperz en Kiddooz en Intertoys (zie ook www.sintrooi.nl ).

Vanaf het moment dat Sinterklaas in Rooi is aangekomen zal ook het Pietenhuis weer gebruikt worden. Het Pietenhuis is gehuisvest in het ‘oude postkantoor’ aan de Borchmolen. Kinderen kunnen door de ramen gluren om te kijken wat daar allemaal gebeurt. Het Pietenhuis is open voor publiek op vrijdag 29 november van 16:00 tot 20:00, op zaterdag 30 november van 11:00 tot 16:00, op dinsdag 3 december van 16:00 tot 20:00 en op woensdag 4 december van 13:00 tot 20:00. Sinterklaas en/of zijn pieten zullen tijdens openingstijden ook aanwezig zijn. Natuurlijk is er iedere dag een postbus beschikbaar waar kinderen hun tekening, verlanglijstje of een knutselwerkje achter kunnen laten. De Pieten zullen ervoor zorgen dat alle post in het Pietenhuis komt.

Iedereen die nieuwsgierig is naar de voorbereidingen van Sinterklaas en zijn pieten voor het bezoek aan Sint-Oedenrode kan kijken naar de Sinterklaasserie op TV Meierij. We gaan ervan uit dat dit allemaal zonder problemen verloopt maar je weet het natuurlijk nooit….

Wil je echt niets missen van Sinterklaas in Rooi kijk dan op www.sintrooi.nl. Daar staat alle informatie met betrekking tot de intocht maar ook spelletjes, verhalen, recepten en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om Sinterklaas een e-mail te sturen.