KV Nijnsel verliest koppositie

Afgelopen donderdag speelde KV Nijnsel 1 een inhaalwedstrijd tegen Midako 1 uit Mierlo. Dit was de laatste wedstrijd van de buitencompetitie (1e helft). Bij Nijnsel was de spanning te voelen, doordat de koppositie op het spel stond.

Het eerste doelpunt wisten de tegenstanders binnen zes minuten te scoren, een afstandschot. De kansen bleven uit, maar uiteindelijk scoorde Sandra Verhagen ook doormiddel van een afstandschot (1-1). Ondanks dat de verdediging het redelijk onder controle had werd er in de 17de en 20ste minuut door Midako twee keer gescoord. Nijnsel creëerde weinig kansen en die kansen werden ook niet benut. Tussenstand 1-3.
In de rust werd benoemd dat Nijnsel toch echt een tandje harder zou moeten werken om de winst binnen te halen. Verdedigend had Nijnsel het redelijk onder controle maar aanvallend bleven de doelpunten nog uit. Gelukkig wist Myrna Foolen, door goed samenspel, binnen de 1ste minuut van de 2de helft te scoren (2-3). Helaas reageerde Midako hier snel op doormiddel van een afstandschot (2-4). Uiteindelijk werd een klein kans benut door Nicole de koning wat de stand bracht op 3-4. Met nog maar 10 minuten op de klok, maakte Nijnsel een verdedigingsfout waardoor de stand uitliep op 3-5 voor Midako. Enkele minuten later benutte Sandra Verhagen een strafworp wat de stand op 4-5 bracht. Nijnsel gaf niet op waardoor er uiteindelijk in de laatste minuut nogmaals door Sandra Verhagen werd gescoord. Eindstand 5-5. Doelpunten: Sandra Verhagen (3x) Nicole de koning en Myrna Foolen (1x)
De eerste helft van de buitencompetitie is gespeeld en zal in het voorjaar van 2014 worden hervat. Ter voorbereiding op de zaalcompetitie speelt Nijnsel 1 aanstaande zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Odisco 1 om 13.00 uur in sporthal de Streepen.