Genomineerden Sportgala 2013 bekend

Roois nieuws
De genomineerden voor het Sportgala 2013 zijn bekend! Het Sportgala vindt plaats op vrijdag 25 oktober a.s. in De Beurs. De genomineerden in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent hebben daarover deze week bericht ontvangen. Daarnaast zijn ruim vijftig sporters uitgenodigd voor de kampioenenhuldiging. Tijdens het sportgala worden de sportkampioenen van 2012/2013 gehuldigd (tot en met augustus 2013) die minimaal een Brabants of gelijkwaardig kampioenschap of een podiumplaats op het Nederlands kampioenschap of hoger behaald hebben. Daarnaast is er zoals vanouds aandacht voor de Sportvrijwillig(st)ers, een onmisbare groep in het Rooise verenigingsleven.

De genomineerden in de categorie Sportman zijn:
Ryan Lo-A-Njoe judo
Rick van den Oever handboogschieten
Hans Vogels motorcross
De genomineerden in de categorie Sportvrouw zijn:
Elise Pennings zwemmen
Alicia Holsken boksen
Loes van der Heijden hockey
De genomineerden in de categorie Sportploeg zijn:
Dames 1 Argo waterpolo
Rhode A1 voetbal

Voor de eerste keer nomineert de Stichting Sportgala Sint Oedenrode ook een aantal sporters voor de titel Sporttalent. De nominatie wordt gezien als een aanmoediging voor deze talentvolle sporters. Een van deze talenten zal beloond worden met de titel Sporttalent van het jaar. De genomineerden zijn:
Bassou Boulghalgh voetbal
Britt van de Oetelaar voetbal
Dewy Lo-A-Njoe judo
Koen van der Wijst fietscross
Mouhriz Boulghalgh kano
Marlou Hulsen korfbal

Daarnaast zijn er een groot aantal vrijwilligers voorgedragen voor de titel Sportvrijwillig(st)er.
Ad van Laarhoven TV Boskant
Frans Mabesoone TWC Dommeldal
Henk de Mol Handboogvereniging Concordia
Huub van der Zanden VV Boskant
Klaas Wijbenga Rhode
Rens Parker-Verhoeven Gehandicapten Zwemclub Rooi
Rien van de Loo TV de Kienehoef
Willem Haarbosch GC De Schoot
Yvonne van der Wielen-Hulsen KV Concordia

Naast het uitreiken van de verschillende titels en het huldigen van de kampioenen wordt de genodigden als vanouds een gevarieerd programma geboden. Zo zal de Rooise zangeres Jesje de Schepper het Sportgala muzikaal openen en zal Neeltje van Kasteren met haar dansgroep een optreden verzorgen. Sportschool Theo van den Oever staat op het programma voor het geven een spectaculaire demo. Gastspreker dit jaar is Richard Bottram. Richard liep een jaar lang bijna dagelijks een marathon en zal op het Sportgala over deze bijzondere prestatie komen vertellen.
De Stichting Sportgala Sint-Oedenrode heeft ruim een jaar lang hard gewerkt aan het realiseren van het vernieuwde Sportgala en kijkt er naar uit de Rooise sporters te ontvangen en te eren voor hun prachtige prestaties.