Boskant de baas over FC Schadewijk

Boskant maakt progressie. In een goede wedstrijd werd FC Schadewijk met een 0-3 score over de knie gelegd.

Langzaam maar zeker lijkt Boskant 1 de vorm te krijgen die het etaleerde tijdens de bekerwedstrijden voor aanvang van de competitie. In een goede wedstrijd toonde ze zich duidelijk sterker dan de thuisclub: FC Schadewijk. Vanaf de 1e minuut was Boskant de ploeg die het spelbeeld bepaalde. Dat leverde in het eerste deel van de 1e helft ook wel wat kansjes op, maar in die fase stond het vizier nog niet echt scherp. In de 27e minuut leek de 0-1 op het scorebord te komen. De inzet van Geert van Gils uit een corner van Roy van der Linden belandde echter op de lat. In de 38e minuut ging Frank van der Heijden op avontuur. Z’n voorzet werd door Pieter van de Warenburg echter een half metertje over gekopt. Twee minuten later strandde Maikel Merks na een goed actie op FC Schadewijk keeper Raymon van Vlijmen, mogelijk was afleggen op de geheel vrijstaande Geert een betere optie geweest. Maar achteraf ……….. . In de 43e minuut was het echter wel raak. Na een corner kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Mike van der Heijden die snoeihard inschoot. In z’n weg naar de goal vond de bal nog de voet van Pieter van de Warenburg die daarmee de 0-1 aantekende.
De eerste goed actie na rust kwam op naam van Kai Martens (FC Schadewijk). Z’n vrije trap in de 58e minuut kon door Boskant doelman Erwin Brouwers attent over de lat worden getikt. Daarna nam Boskant het heft weer in handen. In de 61e minuut leidde een prima actie van Maikel tot een strakke voorzet die door Pieter bij de 2e paal werd binnengelopen: 0-2. Vijf minuten ging de wedstrijd op slot. Opnieuw verzorgde Maikel de voorbereiding en was Pieter degene die afwerkte: 0-3. Enkele minuten later kreeg ook de thuisclub nog een kansje. Na treuzelen in de Boskant verdediging kreeg FC Schadewijk speler Roel van Bergen een goede schietkans, maar z’n inzet ging ruim over. Dat er na 90 minuten voetbal een 0-3 eindstand op het scorebord stond was voornamelijk te wijten aan het missen van de kansen die beide teams daarna nog kregen. Voor de thuisclub was dat er slechts één, in de 70e minuut, maar ook deze keer was Erwin attent. Boskant creëerde nog zeker drie goede mogelijkheden, maar de scherpte bij de afwerking ontbrak.

Een prima overwinning van Boskant 1 dat door dit resultaat klimt naar de 4e plek op de ranglijst. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VOW 1 op het programma, altijd weer een lastige tegenstander!

Uitslagen senioren
FC Schadewijk 1-Boskant 1 0-3, HVCH 3-Boskant 2 2-3, Boskant 3-Schijndel 5 6-0, DVG 5-Boskant 4 5-0, Boskant 6-Boerdonk 4 5-3, Heeswijk 8-Boskant 7 1-1, Boskant VR1-Fudicia VR1 2-2