Benauwde winst Rhode bij Margriet

Hoewel Rhode de hele wedstrijd de betere ploeg was, en ook al snel 0-1 scoorde, kwam het in de slotfase toch nog even in de problemen. Margriet scoorde vlak voor tijd uit een counter, maar gelukkig kon Rhode de zaak weer meteen recht trekken, 1-2.

De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel. Pas na een minuut of 10 kwam de eerste kansen. Een vrije trap van Sander Driessen bracht de keeper al in problmen en ook de corner leverde het nodige gevaar. In de 13e minuut was het wel raak, uit een goede combinatie werd Michel Daniëls in stelling gebracht, hij omspeelde eerst zijn tegenstander en gaf vervolgens de keeper het nakijken, 1-0. Vervolgens waren er ook wat kansen voor Margriet, tot tweemaal toe ging zelfs een aanvaller binnen de 16 meter tegen de grond, maar de jonge pas 17 jarige scheidsrechter liet doorspelen en gaf zelfs geel voor de “schwalbe”. Rhode had het betere van het spel, speelde met de nodige inzet en combineerde goed. Er waren nog 3 goede kansen voor rust, maar het doelpunt viel niet. Margriet begon fanatiek aan de 2e helft, ondanks dat het met 10 man verder moest, de aanvoerder kreeg op slag van rust zijn 2e gele kaart naar commentaar op de leiding. Maar Rhode kreeg al weer snel greep op de wedstrijd. Er waren diverse goede kansen, in totaal wel 7, o.a. een vrije trap die door de keeper werd gelost maar uiteindelijk toch net van de doellijn kon worden gepakt. Zo kon Margriet dan ook nog gelijk komen. In de 86e minuut nam Rhode een korte vrije trap, leed balverlies en Margriet counter snel, de linkerspits legde bal panklaar voor de rechterspits en dat betekende, 1-1. Dat was een flinke domper, maar Rhode wist zich toch nog te herstellen. Joep Vermeltvoort ging goed door en schoof de bal in de 16 meter, waar Stan van de Mortel met een schaarbeweging Rhode weer op voorsprong zetten. Een benauwde, maar zeker verdiende overwinning.
We zijn benieuwd of Rhode zondag de goede start een vervolg kan geven. Tegenstander is dan Herpinia, dat tweemaal gelijk speelde.

Algemene ledenvergadering
Maandag 23 september, aanvang 20:00 uur, wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Naast de gebruikelijke agendapunten is er aandacht voor de bouw van de kleedlokalen en de toekomst van Rhode. Tijdens de vergadering zal deze visie gepresenteerd en besproken worden. Voor meer informatie zie www.rhode.nl.