Benauwde 1-0 overwinning voor Boskant

Boskant heeft de eerste drie punten binnen. In een matige wedstrijd werd tegenstander SCMH uit Mariaheide met 1-0 geklopt.

Hoewel de eerste punten dus binnen zijn, lijkt Boskant in de competitie nog wat moeizaam op gang te komen. Dat geldt dan niet voor het eerste kwartier van de wedstrijd tegen SCMH, want Boskant stond al na 12 minuten op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Edo Brans. Daarmee is zowat het enige wapenfeit in de 1e helft wel verteld. Noch Boskant noch SCMH bleek bij machte het doel van de tegenstander onder druk te zetten, zodat beide keepers zonder bovenmatige inspanning de theepauze haalden.
Na rust leek het lange tijd dezelfde kant in te gaan. Behoudens een kleine mogelijkheid voor SCMH speler Hans van Helvoirt, die in de 62e minuut z’n geplaatste bal langs het doel zag gaan, werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het laatste kwartier bracht gelukkig wat meer spanning.

Voor de thuisclub sowieso omdat een 1-0 voorsprong fragiel genoemd mag worden. Er hoeft maar wat te gebeuren en ……… In de 75e minuut was het bijna zover. Een snoeiharde inzet van SCMH speler Ton van Katwijk werd onderweg door ploeggenoot Martijn Langenhuijsen vol op het voorhoofd genomen en onhoudbaar voor Boskant doelman Erwin Brouwers tegen de lat gekopt. Met enkele invallers er bij lukte het de thuisclub om het initiatief weer naar zich toe te trekken. Dat resulteerde ook in enkele goede aanvallen en dito kansen. In de 86e minuut kreeg Geert van Gils een goede mogelijkheid, maar z’n wat zwakkere linker stond een metertje te hoog afgesteld. In de spannende slotminuten lukte het ook de bezoekers niet het doel van Boskant te vinden, zodat de eerste 3 punten van deze competitie binnen zijn!