Johan van der Pas en Malou Oosterholt clubkampioenen 2013

Roois nieuws
Het slechte weer in het finaleweekend van de clubkampioenschappen had geen effect op de kwaliteit van de finales. De afgelopen twee weken zijn zowel bij de jeugd als bij de senioren vele mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Zowel op als langs de tennisbanen hing een gezellige en sportieve sfeer.

In de poulewedstrijden moest de super tiebreak vaak voor een beslissing zorgen. Afgelopen zondag stonden de finales op het programma. Bij de meeste finalewedstrijden moest de beslissende derde set meestal de winnaar aanwijzen. De strijd om de clubtitel ging in het verleden meestal tussen Wim Dortmans en Antwan van Summeren. Dit jaar was het de jongere generatie die het stokje overnam. In een mooie finale was Johan van der Pas te sterk voor Arjan van Zutphen. Johan versloeg Arjan in twee sets. Bij de dames was Malou Oosterholt de meerdere van Marlie van Gastel. Malou mag zich voor een jaar clubkampioen noemen. Marlie pakte wel samen met haar zus Lian de titel in het damesdubbel. Zij versloegen in drie sets Leentje van de Ven en Kelly Vervoort. Johan van der Pas en Koen Berkvens wonnen de herendubbel van Paul van der Rijt en Bart van den Heuvel. In de hoogste categorie in de gemengd dubbel waren Leentje van de Ven en Bram Schepens te sterk voor het duo Paul van der Rijt en Anja Taks.

Overige categorieën
In heren enkel 7 versloeg Erik Hoppenbrouwers in een zenuwslopend duel Wilgart van Langen in drie sets. Bij de heren dubbel 7 gingen Tonnie Dortmans en Toon van den Heuvel met de eer strijken. Zij wonnen ook in drie sets van Henk van de Ven en Ad Leenders.
In de gemengd dubbel 7 trokken Anne-Marie Voets en Erik Franc uiteindelijk aan het langste eind. Zij versloegen Wilgart en Ryan van Langen wederom in drie sets. Ryan won wel samen met Anne-Marie de damesdubbel 7. Na een slopend duel werd er gewonnen van Corine van der Vleuten en Danielle Marinus. De titel in de heren enkel 8 werd een prooi voor Jan van Walbeek. Jan won de finale van Jack Boets.

Jeugd
Rody van Langen is de winnaar van de clubtitel bij de jeugd. In een kwalitatief hoogstaande eindstrijd versloeg hij in een zeer spannend duel Rens Hoppenbrouwers in 3 sets. Bij de jeugd t/m 14 jaar ging was Roy van Kessel de sterkste. Sam Schrederhof ging in de finale strijdend ten onder.

Zoals voorzitter René van den Elsen het al verwoordde “Bij de prijsuitreiking kunnen we ondanks de buien op de finaledag met z’n allen weer terugkijken op een mooi en goed verlopen clubkampioenschap waar de gezelligheid en vooral de sportiviteit de boventoon voerde. Dit is zeker iets wat bij TV Nijnsel hoort.” Complimenten waren er ook voor de horeca- en parkcommissie. Zij hebben gezorgd voor de benodigde faciliteiten en natuurlijk voor een drankje en een hapje. Het is mooi om te zien en zeker voor de toekomst, dat met name de jongere generatie een positieve impuls geeft aan deze clubkampioenschappen.
Complimenten zijn er natuurlijk ook voor alle deelnemers voor hun deelname en sportiviteit. Wij rekenen ook volgend jaar op jullie deelname. Klik hier voor meer foto's>>