Boskant sluit competitie af met zege op VOW

Boskant heeft een goede competitie afgesloten met een verdiende overwinning op VOW. Het eindigt daarmee op de 3e plaats op de ranglijst. Helaas geen toegift in de vorm van nacompetitie dus.

In de thuiswedstrijd, eerder in het seizoen, kreeg Boskant met 0-1 klop van VOW, dus het team had nog wat goed te maken. Bij winst was er bovendien nog een kleine kans (Avesteyn moest dan punten laten liggen tegen DVG) op nacompetitie. De revanche kwam er, Boskant won de wedstrijd met 2-3; nacompetitie ging, door de 3-1 winst van Avesteyn op DVG, aan de neus van Boskant voorbij.
Het eerste half uur was Boskant duidelijk de bovenliggende partij. In de 6e minuut was het dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal van Maarten vd Linden ging net over. In de 12e minuut opende Geert van Gils voor Boskant de score: 0-1. De bezoekers kregen volop kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte voorin ontbrak. Dat gaf VOW de kans om in de 27e minuut via een afstandsschot op gelijke hoogte te komen: 1-1. In de 36e minuut kwam Boskant opnieuw op voorsprong. Een voorzet werd door Roy vd Linden panklaar voor de voeten gekopt van Frank Konings die attent de 1-2 aantekende. Toch zou het voor rust nog gelijk worden. Na een foutje in de Boskant verdediging, in de 43e minuut profiteerde de thuisclub: 2-2. Het wedstrijdbeeld in de 2e helft was niet veel anders dan dat van de eerste 45 minuten met dat verschil dat er na de thee nog slechts één keer, in de 72e minuut, gescoord werd. Een slalom van invaller Maikel Merks werd gevolgd door een sublieme voorzet die “tegendraads” werd binnengekopt door Frank Konings. Frank sloot daarmee z’n voetbalcarrière in het vaandelteam van v.v. Boskant wel op een waardige manier af. Chapeau!

Door een 5-0 overwinning op Blauw Geel 4 heeft Boskant 2 zich voor het komende seizoen definitief verzekerd van een plekje in de reserve 2e klasse. De overwinning betekende ook dat Boskant 2 winnaar is geworden van de 3e periode en dus via nacompetitie gaat spelen voor een plek in de reserve 1e klasse! Wie had dat met de winterstop nog kunnen dromen!

Aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, zijn er weer volop activiteiten bij vv Boskant. Om 10.00 uur start het Familievoetbaltoernooi (dit jaar alweer voor de 22e keer!). Op dezelfde tijd opent bij de kantine de Vlooienmarkt die jaarlijks wordt georganiseerd door onze jeugdafdeling en waarvan de opbrengst ten goede komt van de jeugd. U bent van harte welkom!

Uitslagen senioren
VOW 1-Boskant 1 2-3, Boskant 2-Blauw Geel 4 5-0, Boskant 3-Rhode 4 3-3, Heeswijk 4-Boskant 4 0-1, Erp 6-Boskant 5 6-2, Heeswijk 5-Boskant 6 3-0, Boskant 7-Heeswijk 9 3-3, Boskant VR1-FC Uden VR1 1-0

Programma senioren woensdag 8 mei
Boskant 5-Nijnsel 6 20.00 u.

Programma senioren zaterdag 11 mei
Boskant 3-ELI 3 18.00 u.

Programma senioren zondag 12 mei
Boskant 4-Nijnsel 5 12.00 u., Boskant 6-Rhode 8 10.00 u., WHV 5-Boskant 7 10.00 u., Prinses Irene VR3-Boskant VR1 10.00 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Boskant A1-Boekel Sport A2 2-5, Gemert C4-Boskant C1 2-2, Boskant D1-MVC D2 0-3, Schijndel/VITAM E6-Boskant E2 0-5, Blauw Geel ’38/JUMBO F7-Boskant F1 1-6.

Programma jeugd zaterdag 11 mei
Blauw Geel A3-Boskant A1 a.14:30 v.13:00u., Gemert D5-Boskant D1 a.11:45 v.10:15u.