Nipt verlies voor Boskant

Het is Boskant niet gelukt om tegen kampioen Boekel Sport de punten in eigen huis te houden. Voor rust was Boskant de betere ploeg, maar na rust wist Boekel Sport orde op zaken te stellen.

Boskant ging met een goed gevoel de theepauze in. De 1-0 voorsprong, door een goed afstandsschot van Roy van der Linden in de 35e minuut, was verdiend. De voorsprong had zelfs iets groter kunnen zijn want de beste kansen waren voor de thuisclub. Boekel Sport had blijkbaar wat meer tijd nodig om “wakker” te worden alhoewel Sjoerd Vogels met z’n inzet tegen de lat in de 26e minuut dicht bij een doelpunt was.
Hoe anders was de 2e helft. De bezoekers schakelden een tandje bij waardoor de Boskant verdediging regelmatig onder zware druk kwam. Toch was de eerste goede mogelijkheid voor Boskant. Na een slechte uittrap in de 47e minuut kreeg Frank vd Heijden een uitstekende mogelijkheid, maar z’n inzet was te zacht. Sjoerd Vogels, opnieuw hij weer, was twee minuten later wel doeltreffend. Sterk aan de bal, draaide hij naar binnen en liet “gelegenheidskeeper” Michel Wouters, geen kans: 1-1. In de 54e minuut kwam Boekel Sport op voorsprong. Een diepe bal leek een prooi te worden voor Michel, maar met een uitstekende sliding was Sjoerd hem te slim af: 1-2. Even zo snel had de stand weer gelijk kunnen zijn, want enkele minuten later kreeg Frank vd Heijden de bal op een presenteerblaadje na een foutieve terugspeelbal in de Boekel verdediging. Z’n inzet belandde echter op de benen van doelman Bart Verhagen. In de 74e minuut leek de wedstrijd gelopen toen Teun Wiendels een vrije trap bij de 2e paal binnentikte: 1-3. Buitenspel in vele ogen, maar het doelpunt telde wel! In de 79e minuut had Ruud Donkers de wedstrijd helemaal op slot kunnen gooien. Na een goede pas kwam hij vrij voor het Boskant doel, maar Michel redde uitstekend. Ruud kreeg, eigenlijk in dezelfde aanval, een tweede kans toen hij de bal kreeg aangespeeld van Maarten vd Linden, maar zijn inzet ging hoog over. De slotminuten werden toch nog spannend, omdat Maarten de aansluitingstreffer binnenliep na een slippertje van invaller doelman Michiel Merks: 2-3. In de voorlaatste minuut had Boekel Sport geluk dat een handsbal van een van de verdedigers (binnen de 16) niet door scheidsrechter Vereijken werd geconstateerd. Geen punten dus voor Boskant. Avesteyn morste ook punten zodat er voor Boskant nog een minimaal kansje is op een periodetitel via het binnenhalen van de 2e plaats in de eindrangschikking.

Uitslagen senioren
Boskant 1-Boekel Sport 1 2-3, Avanti’31 2-Boskant 2 6-3, Gemert 7-Boskant 3 5-3, Boskant 4-Gemert 8 4-4, Boskant 5-Irene 2 1-1, Boskant 6-Blauw Geel 15 2-1, SCMH 5-Boskant 7 0-8

Programma senioren donderdag 2 mei
FC De Rakt VR2-Boskant VR1 19.15 u.

Programma senioren zondag 5 mei
VOW 1-Boskant 1 14.30 u., Boskant 2-Blauw Geel 4 11.30 u., Boskant 3-Rhode 4 12.00 u., Heeswijk 4-Boskant 4 10.00 u., Erp 6-Boskant 5 12.00 u., Heeswijk 5-Boskant 6 10.00 u., Boskant 7-Heeswijk 9 09.30 u., Boskant VR1-FC Uden VR1 10.00 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Mariahout A1 0-1, Rhode A2-Boskant A1 1-1, RKPVV A1-Boskant A1 8-1, Boskant B1-Mulo B2 2-0, Handel C1-Boskant C1 4-2, Rhode C3-Boskant C1 3-3, Boskant D1-ASV’33 D2 0-4, Irene E1-Boskant E1 3-4, Boekel Sport E2G-Boskant E1 0-1, ELI E1G-Boskant E2 6-0, Boskant F1-Boekel Sport F4 9-0 (Boskant F1 KAMPIOEN!), Boskant mini F-Wilhelmina mini F4 6-10

Programma jeugd zaterdag 4 mei
Boskant A1-Boekel Sport A2 a. 14:30, Gemert C4-Boskant C1 a.11:45 v.10:30, Boskant D1-MVC D2 a.11:30, Schijndel/VITAM E6-Boskant E2 a.9:00 v.8:15, Blauw Geel ’38/JUMBO F7-Boskant F1 a.10:15, v.9:30u.