Boskant en ELI delen de punten

In een meer spannende dan technisch hoogstaande wedstrijd heeft Boskant de punten gedeeld met ELI. Vanuit de positie op de ranglijst beschouwd voor beide teams een teleurstellend resultaat.

De belangen waren groot. De thuisclub is nog tot boven de haren verwikkeld in de degradatiestrijd en kan de punten dus goed gebruiken; Boskant bezette, voorafgaande aan de wedstrijd, de 2e plaats en wist dat het bij volle winst vol in de race zou blijven.

Mogelijk hebben die belangen bijgedragen tot het beeld van deze middag. Veel inzet en ook om die reden een aantal spannende momenten voor de goals, maar technisch mager verzorgd voetbal! Boskant was voor de rust de iets betere ploeg. In de 24e minuut leidde dat tot een voorsprong. Een voorzet van Geert v Gils bereikte Ron v Uden die z’n inzet in eerste instantie nog gestopt zag door ELI doelman Erwin Biemans, maar er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten: 0-1. Een harde knal van Maikel Merks, enkele minuten later, had minder resultaat en belandde in de handen van doelman Biemans. Eén moment was ELI gevaarlijk; in de 34e minuut werd een strakke voorzet, tot opluchting van de Boskant verdediging, door eenieder gemist.

Na rust een veel aanvallend en agressiever spelend ELI, dat met de hoge ballen voor het Boskant doel regelmatig voor onrust zorgde. In de 54e minuut leek de gelijkmaker in voorbereiding, maar Boskant doelman Erwin Brouwers redde fantastisch toen Roel Donkers vrij voor hem opdook. Drie minuten later was ELI weer dichtbij maar de inzet van Jacky vd Enden raakte slechts buitenkant paal. In de periode daarna krabbelde Boskant toch weer wat overeind en kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. In de 68e minuut had Geert v Gils pech dat z’n inzet op de paal belandde. In de 76e minuut kreeg Roy vd Linden een mogelijkheid na een prima voorzet van Maikel Merks, maar zijn vizier stond te hoog afgesteld. In de 8oe minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Rob Spijkers wist op links handig de buitenspelval te ontlopen en gaf Lex Hollanders voor het doel een niet te missen kans: 1-1. Bijna nog was Boskant met de 3 punten aan de haal gegaan, maar een inzet van Edo Brans kon ternauwernood door doelman Biemans uit het doel worden getikt. Eindstand 1-1 derhalve en voor beide teams nog de lastige taak om in de resterende 4 wedstrijden de doelstellingen te behalen!

Attentie: Boskant speelt haar volgende wedstrijd, thuis tegen Mariahout, al op aanstaande zaterdag. Aanvang: 19.00 uur.

Uitslagen senioren
ELI 1-Boskant 1 1-1, Boskant 2-SSS’18 2 4-0, Boskant 3-Sparta ’25 7 4-1, DVG 4-Boskant 4 2-0, WEC 5-Boskant 5 0-0, Schijndel 9-Boskant 6 0-8, Boskant 7-Ollandia 4 3-3, Nooit Gedacht VR3-Boskant VR1 3-2

Programma senioren zaterdag 13 april
Boskant 1-Mariahout 1 19.00 u.

Programma senioren zondag 14 april
Festilent 2- Boskant 2 11.00 u., Nijnsel 4-Boskant 3 12.00 u., Boskant 4-Schijndel 6 11.00 u., Boskant 5-Keldonk 4 12.00 u., Boskant 6-Avesteyn 6 10.00 u., Schijndel 12-Boskant 7 10.00 u., Nooit Gedacht VR3-Boskant VR1 12.00 u.

Programma senioren dinsdag 16 april
Boekel Sport 2-Boskant 2 18.45 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Boskant A1-Oranje Zwart Helmond A1G 4-1, Mierlo Hout B4-Boskant B1 5-2, Boskant C1–Schijndel C3 3-6, Boskant C1-SCMH C2 6-3, Rood Wit ’62 D4–Boskant D1 2-4, Boskant E1-Avanti ’31 E2 7-0, DVG E2G-Boskant E2 4-2, ASV’33 F2–Boskant F1 2-6, Boskant mini F–Real Lunet mini F 5-21