Afbeelding

Op zoek naar de O-factor in Campus Fioretti

Roois nieuws
Wat houdt ondernemen in? Wat komt er allemaal bij kijken? Vanochtend kwamen derdejaars basis- en kaderleerlingen van het Fioretti College uit Veghel een kijkje nemen in Campus Fioretti in Rooi. Samen gingen ze op zoek naar de zogenaamde O-Factor, zoals organisatoren Anneke Bekx (Bekx Events) en Danielle Wagemaker (Anmelin) het initiatief gedoopt hebben.

Na een inleiding van wethouder Dekkers kregen verschillende groepjes de mogelijkheid om met plaatselijke ondernemers te babbelen over ondernemen. De Rabobank vertelde over financieringen en verzekeringen, Fruitcake Studio legde uit wat promotiemateriaal en een website kost, Meierij Accountancy beantwoorde vragen over de administratieve kant van ondernemer en makelaarskantoor Van de Laar gaf tips over waar je op moet letten bij het huren of kopen van een pand.

Gisteren begonnen de studenten een fictieve onderneming. De komende weken maken ze opdrachten en gaan ze nog in gesprek met een jonge ondernemer. Op de laatste dag mogen ze ‘op de stip’ om te laten zien dat hun bedrijf de O-factor heeft. De presentaties vinden ook weer plaats in Sint-Oedenrode. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding