Gewijzigde tijden programma Oranjevereniging

Roois nieuws
De Oranjevereniging is al weer geruime tijd volop in de weer met een nieuw samengesteld bestuur om allerlei activiteiten te organiseren voor wat voorheen Koninginnedag was.

De Oranjevereniging (OV) was al een tijdje bezig met het organiseren van haar activiteiten toen ze plotseling, toch nog een beetje onverwacht, het bericht kreeg dat Koningin Beatrix haar kroon aan de wilgen gaat hangen en wel op zeer korte termijn. Daar gingen de plannen, alles zou nu anders moeten, maar hoe? Het duurde een tijdje voordat duidelijk werd hoe het landelijk ingevuld zou gaan worden. Gewoon op 30 april zoals ze gewend waren of misschien wel op een heel andere datum?

Nu er duidelijkheid is kan de Oranjevereniging definitief aan de slag met haar programma. In grote lijnen staat het vast, maar de aanvangstijden moesten wel wat aangepast worden. Iedereen wil het aftreden van onze koningin Beatrix natuurlijk volgen op de TV. Net zoals de kroning van Willem Alexander, dat wil niemand missen. Grote kans dat je dat maar een keer in je leven meemaakt. Dus heeft de OV besloten om haar tijden ook wat aan te passen.

Op maandagavond 29 april vanaf 20.00 uur is er op het grote podium op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele a-Meezing avond met de Sanseveria’s. Iedereen die wil kan op het podium samen met de Sanseveria’s een lied zingen wat hij of zij zelf uitgezocht heeft.

Op dinsdag 30 april zal er omstreeks 15.30 uur een Koningslinde geplant worden op de Corridor. Dat zal muzikaal ondersteund worden en ook zullen de deelnemers aan de versierde kinderfietsenopotocht daarbij aanwezig zijn.
Op het Kerkplein is dan inmiddels DJ Frank gestart op het grote podium. Vanaf 16.00 uur zullen er diverse Rooise artiesten optreden met zang en dans. Ook om 16.00 uur begint de jaarlijkse kindermarkt. Alle kinderen die hun speelgoed willen verkopen, kunnen weer een kraam huren om hun spullen uit te stallen. De kindermarkt duurt tot 19.00 uur. Vanwege de zeer hoge kosten zal er dit jaar géén container staan, dus iedereen moet zijn eigen niet-verkochte spullen zelf weer mee naar huis nemen. Op het podium op het Kerkplein gaan de activiteiten nog lekker door tot 20.00 uur.
U ziet het, alle reden om lekker met zijn allen naar het centrum van Rooi te komen voor een gezellig oranjefeestje.