Afbeelding

Duizenden koopjes op 22e Boeken- en Platenbeurs

Roois nieuws
Op zaterdag 23 februari (10.00u - 17.00u.) en zondag 24 februari (11.00u-17.00u) wordt alweer voor de 22e keer de alom bekende Boeken- en platenbeurs gehouden op een oppervlakte van ca. 1000 m² in de Odaschool voor basisonderwijs, Laan ten Bogaerde 7 te Sint-Oedenrode. Het bestuur van de Stichting Behoud Martinuskerk is erg in zijn nopjes met deze nieuwe locatie, alles op de begane grond, veel ruimte overal en ook logistiek zit het nu nog veel beter in elkaar. Bovendien is deze school gunstig gelegen, ten opzichte van de A50 en de bushaltes aan de Lindendijk. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Prima kwaliteit en sortering
Al jaren staat deze beurs bekend om de prima sortering in 30 categorieën, maar zeker ook om haar hoge kwaliteit tegen nog steeds dezelfde lage prijzen. Een groot deel van de meer dan 50.000 items gaat de deur uit voor € 1,50, € 1,00 of zelfs € 0,50. Daarnaast vindt U op de geprijsde afdeling de mooiste boeken, zeer aantrekkelijk geprijsd en ook goed gesorteerd. Prachtige fotoboeken over o.a. hobby en vrije tijd, de natuur, landen en volkeren, W.O. I en II en vele andere. Met name de afdeling kunst en cultuur is dit jaar erg goed voorzien door schenkingen van uitgebreide kunstcollecties van verzamelaars aan de stichting.

Niet alleen boeken
Wellicht is het een idee om voor u en uw (klein)kinderen een exemplaar aan te schaffen van “Het aanzien van …” of een ingebonden jaargang van de Katholieke Illustratie ( vanaf 1914) uit het geboortejaar?
Ook zijn er vele legpuzzels (van 10 tot 3.000 stukjes), strips, losse tijdschriften ( slechts 10 eurocent per stuk) en complete jaargangen op de beurs aanwezig. Wederom zijn er grote landkaarten van de provincies en van een aantal landen van Europa te koop, evenals oude en nieuwe geschiedenis schoolplaten. Deze kaarten werden in de 50er en 60er jaren op menige basisschool gebruikt.

Muziekafdeling
Voor het eerst heeft men dit jaar ook de afdeling Klassieke muziek gesorteerd in 10 verschillende categorieën en dit maakt het zoeken voor de ware muziekliefhebber veel gemakkelijker. Speciale en bijzondere lp’s zijn te koop voor enkele euro’s, terwijl de hoeveelheid aangeboden dvd’s en cd’s ook steeds groter wordt.

Extra actie en gratis koffie
Op zondagmiddag vanaf 14.00 uur krijgt men de gelegenheid om voor slechts 3 euro een gele tas van de stichting vol te laden met boeken uit de ongeprijsde categorie. De entreeprijs bedraagt slechts een euro, voor de kinderen, die zelf heerlijk kunnen snuffelen in de vele dozen met jeugdboeken en strips, is het gratis. Op vertoon van de gele flyer ontvangt U gratis een lekkere kop koffie in de gezellige aula van de Odaschool. Deze flyer is o.a. te verkrijgen in Sint-Oedenrode op de bieb, bij de VVV, Mariëndael en Odendael. Ook kunt U de flyer downloaden vanaf de website.
Voor meer informatie kunt U terecht op de website: www.boeken-en-platenbeurs.nl