Dansmariekesfestijn feestje van de Plekkers

Roois nieuws
Het officiële gedeelte van het dansmariekesfestijn is voorbij. De winnaar is bekend. CV de Plekkers gaat dit jaar met de beker naar huis. De Plekkers hadden een nieuwe outfit en zagen er fantastisch uit.

Twaalf dames stonden voor de vierde keer op de planken en ook deze keer weer was alles top. Ze toonden een zeer gevarieerde en technisch moeilijke dans. Hier zaten weer de nodige uurtjes oefenen in. Zowat de gehele club was naar d'n Boskant getogen om ze aan te moedigen.

Als winnaars van vorig jaar werd het eerste optreden verzorgd door D'n Egelantier. Zij deden een mix van dansmariekes en Après Ski. Ze zouden met zijn vieren optreden maar de andere vier waren speciaal eerder van de wintersport teruggekomen om toch van de partij te kunnen zijn. Ze hadden hun ski kleding nog aan toen ze het podium betraden maar die ging al vlug uit.

Het tweede optreden was van de Bobliners/CC de Lèpkes. De elf dames hadden een nieuwe outfit en zagen er prachtig uit. Met hun opkomst muziek ‘All eyes on us’, hadden ze de aandacht van het publiek meteen te pakken en ze wisten die vast te houden tot het einde van hun optreden.

De hofdames met in hun gezelschap Debbie de vrouw van de Heer adjudant en Daisy de vrouw van de prins zetten een leuke dans neer. Ze straalden veel plezier uit in hun sneeuwwitte outfit. Na afloop van hun dans ging het gerucht dat volgend jaar hun mannen ook mee gaan doen. Zo enthousiast was iedereen.

De Heeren Adjudant hadden ter gelegenheid van 55 jaar Papgat een kapel samengesteld waarmee ze hun lied Papgat Alaaf ten gehore brachten. Ze maakten van deze gelegenheid ook gebruik om de ballotage af te ronden m.b.t. het opnemen van Adjudant Floris. Hij moest hiervoor wel een opdracht vervullen en die hield in dat hij het refrein in het Fries moest zingen. Eerder tijdens de receptie van de prins en adjudant had hij al laten zien dat hij er goen tegenaon kan "klappen" door Debbie "billekoek" te geven. De Heeren speelden een leuk deuntje en zongen het prachtige lied uit volle borst. Floris zong zijn gedeelte in het Fries en floot op het juiste moment op het fluitje en werd na afloop dan ook beloond met de eretitel. Vanaf nu gaat hij door het carnavals leven als Heer Adjudant.

Als laatste was Dennis aan de beurt. Hij zette een dans neer waar hij wel de hulp van de zaal voor nodig had. Binnen no time stond het gehele podium vol en danste de halve zaal mee met Dennis. De Flashmob was een groot succes.

De jury was er na een klein half uurtje uit. Dit jaar is de eerste prijs voor: CV de Plekkers. Het dak ging eraf. Wat is carnaval toch een skon fistje!

Namens cc de Lèpkes en partycentrum de Vriendschap, iedereen bedankt voor hun deelname en gezelligheid. Wij wensen iedereen een hele fijne carnaval.

Kijk hier voor de foto's>>