Afbeelding

Wie wordt Voorleeskampioen van Sint-Oedenrode 2013

Roois nieuws
Op woensdag 30 januari van 9.30 tot 11.30 uur wordt op initiatief van de bibliotheek in Sint-Oedenrode in Mariëndael weer de verkiezing van de Voorleeskampioen 2013 gehouden. Dit jaar zijn er weer acht Rooise basisscholen vertegenwoordigd.

De volgende deelnemers binden de strijd met elkaar aan: Fleur Habraken (De Kienehoef) - Luc Broers (Dommelrode)
- Dylan de Jong (De Springplank) - Didier van Lieshout (Odaschool) - Maxime van Vliet (Eerschot) - Sabine van Happen (Sint Antonius van Padua) - Roel Janssen (Franciscusschool) - Isa van Doorn (Sint Petrus).

Elke deelnemer is kampioen geworden van zijn of haar school. De schoolkampioenen lezen ieder een fragment voor uit een door henzelf gekozen jeugdboek. Ze worden daarbij aangemoedigd door hun klasgenoten.

Jury
Hun prestaties worden beoordeeld door een deskundige jury, waarin o.a. wethouder Jeanne Hendriks zitting neemt. Adrie Gloudemans zal het geheel presenteren en tijdens het juryberaad een mooi verhaal vertellen.
De winnaar van de voorleeswedstrijd zal Sint-Oedenrode gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze finale zal op 29 mei plaatsvinden in Utrecht.