KV Nijnsel 1 debuteert met gelijkspel in tweede klasse

Na vele jaren derde klasse te hebben gespeeld, gaat Nijnsel 1 een stapje hogerop. Met hun nieuwe trainer/coach Fred van Oekel spelen zij komend seizoen in de tweede klasse. Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd op het programma, thuis tegen het Bergeijkse Eyckelkorf 1.

De wedstrijd begon slordig en door meerdere malen onnodig balverlies van Nijnsel kwam Eykelkorf al binnen tien minuten met 0-4 op voorsprong. Gelukkig herpakte Nijnsel zich na een doelpunt van Sanne van Roosmalen in de 12de minuut. Beide teams bleken erg aan elkaar gewaagd waardoor het een pittige wedstrijd werd. Ook Susan Witlox wist nog te scoren, waardoor de eerste helft met 2-5 eindigde.

Na de rust stonden de dames van Nijnsel 1 zelfverzekerder op het veld en werden er goede kansen gecreëerd. Zij vochten zich terug en door een drietal doelpunten van Susan Witlox, Myrna Foolen en Sanne van Roosmalen eindigde de wedstrijd verdiend in een 5-5 gelijkspel.
Aanstaande zondag speelt Nijnsel om 11.00 uur tegen Omhoog 1 op sportpark De Brug in Valkenswaard.