Afbeelding

Argobokalen uitgereikt aan Linde, Bas en Jesse

Roois nieuws Sport
Tijdens de laatste training zijn de Argo bokalen uitgereikt aan Linde, Bas en Jesse. Bij zowel de Recreatieven als bij de Wedstrijdgroep en de Waterpolo werd een wisselbokaal uitgereikt.

Zwemmen
Bij de Recreatieven wordt de winnaar van de Argobokaal bepaald in gezamenlijk overleg van de trainers, waarbij inzet een belangrijke factor is. Dit jaar was de bokaal bij de Recreatieven voor Linde van der Sanden.

Bij de Wedstrijdgroep wordt de winnaar bepaald door een formule waarbij de geleverde prestatie en het volgen van trainingen van zware invloed zijn. Ook dit jaar bleek dat veel wedstrijden zwemmen je een hoge score oplevert. De verschillen tussen de koplopers waren dit jaar bijzonder klein. Het veelvuldig achter elkaar winnen van deze beker wordt dus nog een zware opgave. Bas Gibbels had de hoogste score behaald en mag deze beker dus een jaar houden.

Waterpolo
Bij het waterpolo hebben alle jongens en meisjes zowel bij de trainingen als tijdens de wedstrijden grote vooruitgang geboekt! De mini's hebben allemaal geleerd hoe ze met een bal moeten zwemmen en hebben allemaal hard leren gooien. De e-jeugd verloor de eerste helft van het seizoen alle wedstrijden. De tweede helft van het seizoen zijn wedstrijden gewonnen, dus die zijn ook heel goed vooruit gegaan. De beide d-teams hebben een zwaar seizoen gehad waarbij ze met maar net genoeg spelers of soms zelfs met een speler te weinig aan de wedstrijd moesten beginnen. Toch hebben ook deze kinderen wedstrijden gewonnen en mooie resultaten behaald. Tot slot heeft de jeugd uit de c- en b-teams ook allemaal heel goed hun best gedaan tijdens de trainingen en hebben zij de competitie met een mooi resultaat beëindigd. De progressiebokaal is echter voor de speler of speelster die tijdens het afgelopen seizoen de meeste vooruitgang heeft geboekt. Dat is het afgelopen seizoen Jesse van Osch uit het D1-team geworden. Omdat ook het team in zijn geheel heel goed vooruit is besloten dat de andere jongens uit dit team de bokaal ook een tijdje mogen hebben.

Uitslagen afgelopen weekend
Afgelopen zondag hebben Bram en Niels Rooyakkers deelgenomen aan de Jaargangfinale in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht. Bram verscheen aan de start voor de 200m wisselslag die hij aflegde in 3.06.61 en 100m schoolslag die hij aflegde in 1.35.61 Voor Niels stond de 100m schoolslag op het programma die hij aflegde in 1.48.35

Programma komend weekend
Komende zaterdag nemen een aantal zwemmers deel aan de De Harense Smid Zwemrace die wordt gehouden in ‘De Gouden Ham’ te Appeltern, aanvang 11.00 uur.