Jaarafsluiting Dai Ippo

Roois nieuws Sport
Zaterdag 16 juni vond de feestelijke jaarafsluiting plaats van Dai Ippo in de grote zaal van Sportzaal de Kienhoef. Dit jaarlijkse afsluiten gaat gepaard met de bekendmaking van de Judoka van het Seizoen, de beste Verbeteraar van het Seizoen en het Talent van het Jaar.

Het is weer een zeer druk jaar geweest voor de judoka’s en er zijn weer vele prijzen mee naar Rooi gegaan. Al de resultaten worden verwerkt en de judoka die de meeste punten gescoord heeft is Judoka van het Seizoen. In het klassement van Judoka van het Seizoen is Martijn van Dalen 3e geworden met 1210 punten, Dewy Lo-A-Njoe werd 2e met 162 punten en Judoka van het Seizoen werd met 181 punten: Ryan Lo-A-Njoe. Voor Ryan een zeer goede prestatie, met als kroon op zijn werk natuurlijk zijn 3e plaats op het NK.

Bij de Beste Verbeteraar van het Seizoen, deze heeft zich dus ten opzichte van het vorig jaar verbeterd, is 3e geworden Mees de Visser 37 punten, 2e is Frédérique van der Heijden meet 38 punten en Beste Verbeteraar werd Martijn van Aarle met 42 punten. Goed om te zien dat dit weer nieuwe jonge judoka’s zijn die van zich doen spreken.

Als Talent van het Jaar werden genomineerd Frédérique van der Heijden, Willem Vervoort en Zjuul Rovers. Het bestuur heeft uiteindelijk gekozen voor Zjuul Rovers als Talent van het Jaar.
Verder werden op deze dag ook nog de clubkampioenschappen gehouden. Als winnaars werden later op de middag de volgende judoka’s gehuldigd: Fleur Bongers, Luuk van Oirschot,
Dewy Lo-A-Njoe, Cas Schoonus, Jim van de Ven, Lotte van Aarle, Frédérique van der Heijden, Igor van der Heijden, Thijs Aarts, Siem de Visser, Jens Spijkers, Mees de Visser Gijs Ooijen, Ole de Poorter, Ryan Lo-A-Njoe en Martijn van Dalen.

In de pauze demonstreerden de trainers, Eric Markgraaff en Cor van der Heijden, het nieuwe onderdeel voor het zwarte band examen het Gonosen-No-Kata. Na deze demo gaven Job van den Brand, Martijn van Dalen, Tom Meulensteen en Jasper van den Oetelaar nog een gave demonstratie met verschillende wedstrijdtechnieken. Na een mooie middag met veel judo kan iedereen van een welverdiende judovakantie genieten.