Afbeelding

VOF Varkenshandel A Verhagen: veni, vidi, vici

Roois nieuws Sport
Het 8e Jan Vervoort Bedrijventoernooi van afgelopen zondag 3 juni, georganiseerd door voetbalvereniging Nijnsel, werd een prooi voor het team van Varkenshandel Toon Verhagen, zelf een sinds jaar en dag zeer betrokken lid en sponsor van vv Nijnsel. Zijn manschappen verkeerden deze druilerige zondag in (varkens)bloedvorm. Bijzonder was ook het doelsaldo; 22 goals voor maar liefst en nul tegen. Het zegt iets over de kracht die het team uitstraalde, de onoverwinnelijkheid. ’Veni, vidi, vici’; zij kwamen, zij zagen en zij overwonnen. Zo simpel was het. Het team groeide in het toernooi. Toon Verhagen had een uitgekiend team samengesteld met een sterk ‘lokaal karakter’; Houtsestraat en omstreken.

Een verdediging waar Van Marwijk zijn vingers bij zou aflikken.
In de poulewedstrijden werden de vier tegenstanders achtereenvolgens keurig en probleemloos aan de kant geschoven en geen kans gelaten. Daarna volgden de kwartfinales, gevolgd door de halve finales. Uiteraard meer tegenstand daar, maar er werd geopereerd vanuit een hermetisch gesloten verdediging waarna een snelle omschakeling voor de doelpunten zorgde. Een formule die het hele toernooi zijn vruchten afwierp. In de finale troffen zij het team van Henk van der Vleuten Elektrotechniek, een club met een grote dosis jonge, enthousiaste honden, maar geen policedogs. Een prachtige en sportieve pot voetbal waarbij het spel op en neer golfde. Toch wel een beetje de man van glas, Stefan Hulsen, haalde uiteindelijk de trekker over en bezorgde de luid bejubelde zege bij de ploeg die er vandaag de meeste aanspraak op mocht maken; Varkenshandel Verhagen. Daar waren vriend en vijand het over eens.

(Veel) geduld blijkt opnieuw een schone zaak.
Een geëmotioneerde Toon Verhagen: ‘We doen alle acht jaar al mee en uiteraard loerden we al die tijd op een prijs. Maar goed, een toernooi is altijd een loterij. Eén slechte wedstrijd en je kunt al gezien zijn. Nu had ik er een goed gevoel bij, zeker gaandeweg het toernooi. Ik liep wel met wat ambivalente gevoelens rond want je kent bijna iedereen en ik ben ook wel iemand die anderen ook wat gunt. In het veld moet het echter gebeuren en ik zag het team groeien. Op een gegeven moment denk je “dan moet het nu ook maar gebeuren”. Ik wist eerlijk gezegd niet precies hoe het allemaal verder ging na de poulewedstrijden. Daar hadden we niet zo veel ervaring mee….. Ze hebben me dan ook nooit zoveel in de bestuurskamer gezien als dit jaar. Aangezien ik PSV-supporter ben, heb ik inmiddels de laatste jaren wel wat ervaring opgedaan met het “net-niet gevoel” maar dit maakt eigenlijk alles goed. Ik gun het de jongens van harte. Ze hebben er keihard voor gewerkt en we kregen veel complimenten van onze tegenstander over onze speelwijzeen gedrevenheid. Het toernooi was opnieuw goed georganiseerd en ik heb het fluitsignaal aan het einde van de derde helft eerlijk gezegd niet meer gehoord….’

Einde seizoen maar nog geen tijd om achterover te leunen.
En zo kreeg de achtste editie van het Jan Vervoort Bedrijventoernooi op sportpark Den Eimert van vv Nijnsel een verdiende en sympathieke winnaar. Voorzitter Arent van Dijk reikte de prijzen uit, traditioneel bijgestaan door Nicole en Joost Vervoort. Vele betrokkenen werden bedankt voor hun inzet rondom de organisatie van het toernooi, maar in het bijzonder Erik Hoppenbrouwers en Henk Oerlemans die de organisatietouwtjes van het toernooi opnieuw stevig in professionele handen hadden en zich op een voortreffelijke manier van hun niet geringe taak kweten. Er hadden zich voor deze aflevering maar liefst dertig teams ingeschreven, het maximaal haalbare. Tot slot werd er nog afscheid genomen van het team van Gonnie en André van de Sande die inmiddels het kantinebeheer hebben overgedragen aan de niet minder ambitieuze Bas Saris. Het laatste woord was aan Martijn van Berkel en John van der Rijt die prijzen uitreikten aan diverse winnaars van de Amateurcoach; twee animators die dit spel tot een ware hype hebben weten uit te bouwen; eerst bij vv Nijnsel en nu ook bij diverse andere verenigingen.
Dit was tevens de seizoensafsluiting van vv Nijnsel; de komende weken worden zowel de kantine als de velden gerenoveerd zodat na het zomerreces alles en iedereen weer op scherp staat voor een hopelijk sportief, succes- en beloftevol voetbalseizoen 2012-2013.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding