Duizenden koopjes op grote Boeken- en Platenbeurs

Roois nieuws Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode
Op zaterdag 25 februari (10.00u - 17.00u.) en zondag 26 februari ( 11.00u-17.00u) wordt voor de 21e keer een geweldige, groots opgezette boeken- en platenbeurs gehouden op ca. 1000 m² in de Dommelrodeschool te Sint-Oedenrode.

Lage prijzen en prima kwaliteit
Al jaren staat deze beurs bekend om haar goede kwaliteit en zeker ook de prima sortering in 30 categorieën en de lage prijzen. Een groot deel van de meer dan 50.000 items zijn te vinden op de “groene afdeling” en zij gaan de deur uit voor slechts 50 cent tot € 1,50. Echter, op de “rode afdeling” vindt men de mooiere en betere boeken, zeer aantrekkelijk geprijsd en goed gesorteerd. Prachtige fotoboeken over kunst, landen en volkeren en de natuur, met name de afdeling romans en literatuur is dit jaar erg goed voorzien, zelfs de nieuwste uitgaven (thrillers!) zijn hier te vinden. Hier kan men nu alvast voor weinig geld zijn vakantielectuur samenstellen. De meest bijzondere en waardevolle exemplaren uit alle categorieën vindt men in de vitrine-afdeling.

Wellicht is het een idee om voor uzelf en/of uw (klein)kinderen een exemplaar aan te schaffen van “Het aanzien van …” uit hun geboortejaar? Misschien voelt men meer voor een van de jaargangen van de Katholieke Illustratie?? Ze zijn vrijwel allemaal in het bezit van de boekenbeurs. Bij de afdeling Brabantica liggen vele mooie uitgaven uit Brabant en Sint-Oedenrode met haar omgeving. Ook nu zijn er weer vele strips, legpuzzels (van 10 tot 3.000 stukjes) en dozen vol losse tijdschriften ( slechts 10 eurocent per stuk) op de beurs aanwezig. Op zondag vanaf 14.00 uur kunt U voor € 3,- een plastic tas van de Stichting volladen.

Antiquariaat
Op de afdeling “oude boeken” vindt de liefhebber vele bijzondere exemplaren in allerlei categorieën van vóór het jaar 1960, zoals reisboeken, oude atlassen, jeugdboeken en technische boeken, zelfs enkele exemplaren uit de 19e eeuw met fraaie leren kaften. Ook zijn er nog enkele oude schoolwandplaten en - kaarten te koop.

Muziek
De muziekafdeling is uitgebreid met een grotere collectie mooie, puntgave singles, als ook steeds meer cd’s en dvd’s, naast de enorme hoeveelheid elpees, van Mozart en Beethoven tot Queen, Pink Floyd, The Moody Blues, Creedence Clearwater Revival, Elvis en Ramses Shaffy. En bezoek zeker ook de afdeling Specials: bijzonder mooie platen en singles, alles in zeer goede staat! Zo is er voor elk wat wils !!!

Gratis koffie
De entreeprijs bedraagt slechts een euro, de kinderen kunnen gratis binnen en heerlijk zelf snuffelen in de vele dozen gevuld met jeugdboeken en strips. Op vertoon van de gele flyer ontvangt de bezoeker gratis een lekkere kop koffie in de gezellige aula. Deze flyer is o.a. te verkrijgen in Sint-Oedenrode op de bieb, bij de VVV, Mariëndael, Gemeentehuis en Odendael. Ook kan men de flyer downloaden vanaf de website.

Nieuwe stoelen
Stichting Behoud Martinuskerk is de organisator van het evenement. Ze zamelt geld in voor doelen die te maken hebben met de Heilige Martinuskerk in Sint-Oedenrode. Zo hebben ze onlangs nieuwe stoelen aangeschaft die achter het altaar staan. Er stonden eerder moderne stoelen, maar nu zijn er nieuwe modellen aangeschaft die beter bij de stijl van de kerk passen. Kijk voor meer informatie op: www.boeken-en-platenbeurs.nl