Stan van Acht.
Stan van Acht.

Je kunt niet meer om Smart Solar Energy heen

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Rooienaar Stan van Acht is samen met zijn compagnons Bas van Uunen en Mike van Empel anderhalf jaar aan het ondernemen onder de naam Smart Solar Energy. Ze timmeren vanuit Veghel flink aan de weg. Waarmee? De naam zegt het al een beetje, maar ze zijn installateur van zonnepanelen, laadpalen, thuisaccu’s en bijbehorende installaties. Niet zomaar een, ze zijn zelfs gecertificeerd voor zonnestroom. “Dat kunnen er nog niet veel zeggen.”

De wereld verandert in rap tempo. De laatste jaren is er een explosieve toename geconstateerd van alternatieve energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Dat is maar goed ook, want de klimaatverandering zet goed door. Stan en zijn team zijn blij dat ze er op deze manier aan bij kunnen dragen dat de wereld schoner wordt. Bovendien vinden ze het mooi werk. “We komen alle drie uit deze branche. Onze ervaring komt goed van pas. Ik houd me meer bezig met organisatorische zaken zoals inkoop, marketing en planning, Bas en Mike komen bij de klanten thuis. Zij zorgen voor de uitvoering”, vertelt Stan enthousiast. In het pand van zijn neef Paul van Acht houden ze kantoor en hebben ze een opslag. Van daaruit bestrijken ze de hele regio.

“We moeten het veel hebben van mond-tot-mond reclame. Dat is ook de beste reclame, want als mensen tevreden zijn dan vertellen ze het graag voort. Zo komen we vaak terug in een buurt waar we eerder zijn geweest”, legt de jonge ondernemer uit. Toch vindt hij het verstandig om ook eens op een andere manier naar buiten te treden, zodat mensen over Smart Solar Energy kunnen lezen die er nog niet van hebben gehoord. Aangezien er genoeg mensen zijn die nog zonnepanelen willen gaan aanschaffen is dat waarschijnlijk een slimme zet.

Smart Solar Energy kan alle typen zonnepanelen bestellen, leveren en plaatsen. “Dat heeft als voordeel dat we niet afhankelijk zijn van één bepaalde leverancier. Bovendien is er daardoor meer keuze. Op dit moment is het zo dat zonnepanelen veel aantrekkelijker zijn geworden in prijs door overaanbod vanuit landen als China. De terugverdientijd is daarom nog maar zes jaar. Dat loont wel!”, knipoogt Stan. Hij vertelt verder dat ze vrijblijvend langskomen voor advies. Dan kan er ook over de meterkast gepraat worden wanneer die aan vervanging toe is. Die levert en installeert Smart Solar Energy ook. Een ander item waar het team van Stan druk mee is, zijn laadpalen. Steeds meer mensen laten die thuis plaatsen. “Ook dan is het belangrijk dat de meterkast geschikt is”, voegt Stan snel toe.
Echt nieuwe ontwikkelingen zijn zonnepanelen en laadpalen al niet meer, maar Smart Solar Energy blijft ook alert voor de modernste technieken zoals grote batterijen en thuisaccu’s. “Daar gaat het sowieso naar toe. Het gebeurt nog niet massaal maar ook daarin kunnen we adviseren en waar nodig installeren. We horen het graag als je er meer over wilt weten.” Zo, nu kan je helemaal niet meer om Smart Solar Energy heen. Wedden dat je deze week nog een bus van ze ziet rijden?

Meer weten? Neem contact op met Stan en zijn team. Kijk op hier op de website!

Het zijn drukke tijden.