Afbeelding

Dansvloer blijkt zegen voor de liefde

Human Interest

Sint-Oedenrode - Vroeger ontmoetten mensen elkaar niet door Tinder, Bumble of andere apps. Er werd in de kroeg volop gedanst en daar kwam je de liefde tegen. Echte liefde, zoals dat hoort te gaan. Zo ook voor Jan van Erp en Rina van Erp - van Heeswijk. Inmiddels zijn ze 60 jaar verder en vieren zij een liefdevol jubileum.

“Wij zagen elkaar in het Rooise uitgaansleven, dat was liefde op het eerste gezicht”, steekt Jan van wal. De twee wonen  in een appartement op de Meierij in Sint-Oedenrode, maar hebben voorheen in kerkdorpen Nijnsel en Boskant gewoond. “Toen we samen gingen wonen is dat het eerste anderhalf jaar in Nijnsel geweest, in mijn geboortehuis”, vertelt Jan. “Daarna gingen we naar Boskant, waar ik met mijn broer een dubbelwoning gebouwd had. Daar hebben we 47 jaar gewoond.” Inmiddels zitten ze al weer elf jaar in het appartement met veel tevredenheid.

In hun werkzame leven hebben zij hard gewerkt. Rina altijd bij gezinnen thuis en als vrijwilliger op Odendael. Jan als vrachtwagenchauffeur bij ‘Kamp Oda’, zoals hij het zelf noemt. In die tijd kwamen er ook twee zonen. “Onze Rene en Patrick verreikten ons leven. Toen we jaren later nog twee kleinkinderen kregen waren we de koning te rijk.” Sinds een hele tijd hebben zij er ook vier stiefkleinkinderen bij gekregen, dat maakt hen heel erg trots.

“Door gewoon te blijven en te geven en nemen”, antwoordt Jan op de vraag wat het geheim is van hun liefdevolle relatie. Gelukkig is dat beeld nooit veranderd en genieten Rina en Jan nog steeds van elkaar, zelfs na zo’n lange tijd.

Vandaag de dag komen zij vooral door, door samen te fietsen of wandelen. Rina: “Bij redelijk weer proberen we naar buiten te gaan, zolang dat allemaal gaat is dat heel fijn!” Zij vermaakt zich ook met muziek luisteren op Odendael en puzzelen. Maar ook bloemen en planten zijn een hobby van Rina. Jan heeft op zijn beurt lang handboog geschoten en is nu regelmatig te vinden aan de biljarttafel.

Wat het leven dan nog zo mooi maakt is volgens Jan helder: “We zijn beiden nog in een redelijk goede gezondheid en genieten volop van onze oude dag. Vooral van de kleinkinderen kunnen wij erg genieten.”

Jan en Rina, getrouwd op 14-11-1963 en nog altijd zielsgelukkig met elkaar. Zestig jaar laten maakt dat van hen een diamanten paar.