Leerlingen over de rode loper.
Leerlingen over de rode loper. Foto: Jeroen van de Sande

Meierijstad on Stage biedt kansen voor gelukkige toekomst

Onderwijs

Meierijstad - Dit schooljaar vindt de vijfde editie van Meierijstad on Stage plaats. Deelnemende scholen het Elde College en het Fioretti College zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen. On Stage is een maatschappelijk initiatief: een Positief Podium voor jongeren. Zij krijgen toegang tot een nieuw, lokaal, duurzaam en persoonlijk netwerk in het lokale bedrijfsleven. Hier worden toekomstdromen gedeeld en kansen geboden. Ambassadeur is onderwijswethouder Johan van Gerwen. 

,,Meierijstad on Stage helpt dit schooljaar zo’n 900 leerlingen van het VMBO in Meierijstad (leerjaar 2 en 3) bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst” aldus projectleider Harm van Son. ,,Dat doen we met een uitgebreid voortraject en trainingen op school, een groot ‘Beroepenfeest’ en met een Doe Dag. De vorige editie afgelopen schooljaar werd door deelnemers als zeer positief beoordeeld, door beroepsbeoefenaars zelfs met een dikke 8.”

Uitdaging
,,Het vinden van geschoolde en gemotiveerde medewerkers, bij voorkeur uit de eigen regio, is en blijft voor werkgevers een grote uitdaging. Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en potentiële werkgevers is dus heel belangrijk,” aldus Harm van Son.

Aanmelden
Inmiddels hebben zich al een behoorlijk aantal bedrijven en instellingen gemeld voor deelname. Onlangs meldde Gacom BV uit Schijndel zich aan als vijftigste bedrijf. Dit jong, dynamisch en betrouwbaar bedrijf installeert en onderhoudt brand- en beveiligingssystemen en zal met het beroep monteur brand- en beveiligingstechniek aanwezig zijn op het beroepenfeest.

Elk bedrijf, groot of klein en in elke branche kan deelnemen. Er is ruimte voor zo’n honderd bedrijven en instellingen. Het beroepenfeest vindt plaats op donderdag 29 februari 2024 in de Koekbouw op de Noordkade en de Doe Dag (bezoek op locatie bij bedrijven en instellingen) op donderdag 14 maart. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.meierijstadonstage.nl/aanmelden. Voor meer informatie www.meierijstadonstage.nl.