Afbeelding

Ryan Lo-A-Njoe derde op NK

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag zou het weer een spannende dag worden voor de familie Lo-A-Njoe. Het NK -21 stond op het programma.

Voor Dewy was dit één leeftijdscategorie hoger dan waar zij normaal in uit komt, namelijk de -18. Maar voor velen is het de gewoonste zaak van de wereld dat zij in de -21 ook meedraait. Dewy maakte in haar eerste partij een foutje en deze fout werd meteen fataal. Kans op de titel was meteen weg. Toch ging zij op jacht naar de derde plek. In de strijd om die derde plek wilde het ook niet echt lukken en moest ze genoegen nemen met een vijfde plek. En ook dit is een knappe prestatie.
Voor Ryan die uitkomt in de klasse -21 jaar lag de druk wat hoger. In zijn tweede jaar in deze categorie is hij aan zijn stand verplicht om mee te doen voor de prijzen. Hij ging dan ook zeer voortvarend van start en kwam met overwinningen door Ippon in de halve finale. Daar stuitte hij op een lastige judoka uit Limburg. Helaas moest hij het onderspit delven. Daarna kon hij zich gaan opmaken voor de strijd om het brons. Daar liet hij niets aan het toeval over en wist overtuigend te winnen met Ippon. Daarmee pakte hij toch die felbegeerde derde plek op dit NK.
Op de Brabant Cup wedstrijd zaterdag wisten de Rooise judoka's nog de volgende ereplaatsen te behalen; Hein Korsten en Wessel Biemans wisten beiden een zeer mooie eerste plaats te behalen. Jannick Schilder, Rolf van Boxmeer en Quinton Marinus pakten een tweede plek. Derde plaatsen waren er voor Alizee Foolen, Marlene Kastelijn, Luka Smit en Youri Biemans.