Er werd hard gerend.
Er werd hard gerend.

Succesvolle sponsorloop basisschool de Kienehoef

Onderwijs

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 29 maart vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats op basisschool De Kienehoef. Een grote groep kinderen werd niet alleen gezien op het schoolplein, maar ook ervoor, terwijl ze enthousiast rondjes renden. Onder het genot van vrolijke muziek begonnen ze iets na half elf aan hun sponsorloop, vastberaden om bij te dragen aan het goede doel.

Elk kind kreeg een persoonlijke stempelkaart om bij te houden hoeveel rondjes ze liepen. Dit alles was niet zomaar voor hun eigen plezier, maar voor twee goede doelen. Enerzijds wilden ze hun eigen nieuwe school steunen, om het straks extra gezellig te maken. Anderzijds wilden ze ook de Voedselbank ondersteunen, die elke vorm van hulp goed kan gebruiken.

Met enorme inzet gingen de kinderen van start, zelfs de paashaas deed mee in vol ornaat. Maar al snel werd het hem te warm onder zijn hazenpak en besloot hij verder te gaan zonder. Het enthousiasme van de kinderen zorgde voor blozende hoofden, maar ze genoten des te meer van de verkoelende traktaties, geschonken door het filiaal van de Jumbo aan de Pieter Christiaanstraat. Op maandag 15 april werd het opgebrachte bedrag bekendgemaakt.

De sponsorloop had maar liefst €2897,46 opgeleverd voor de Voedselbank. Dit geweldige resultaat liet de vrijwilligers van de Voedselbank niet onberoerd. Via deze weg willen zij alle kinderen van basisschool De Kienehoef en hun sponsoren hartelijk bedanken, evenals het team van de school, die zich gezamenlijk hebben ingezet voor dit fantastische resultaat.