Afbeelding
Foto: Lisa vd Ven

Gebruik de zomermaanden om je woning op te knappen

Ingezonden Ingezonden Ingezonden

Heb je nog geen vakantie geboekt voor de komende zomermaanden? Gebruik deze periode voor het opknappen van je woning. Denk aan het verven van de houten kozijnen, het reinigen van de gevel of het herindelen van het interieur in de woonkamer. Kleine aanpassingen kunnen ruimtes een hele nieuwe, frisse look geven. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een botanisch interieur? Een botanische woonkamer bevat verschillende grote kamerplanten. De kamerplanten geven de kamer kleur en zorgen voor voldoende zuurstof in de lucht. Er zijn meer mogelijkheden. Denk ook eens aan spiegels op maat bij Glaswebwinkel bestellen, om zo een mozaïek van spiegels te creëren. Spiegels laten een ruimte groter ogen.

Houd rekening met het weer bij het uitvoeren van klussen 
Het is afhankelijk van de weersomstandigheden welke klussen uitgevoerd kunnen worden. Zo wordt het afgeraden om schilderwerk in de volle zon uit te voeren, of bij temperaturen boven de 30 graden Celsius. Het schilderwerk zal in zo’n geval te snel drogen. Periodiek de houten kozijnen en gevelbekleding schilderen is van groot belang om het materiaal in een goede conditie te kunnen houden. Zou je het schilderwerk te laat uitvoeren, dan ontstaat er mogelijk houtrot in de kozijnen. Het herstel daarvan is niet altijd mogelijk; het vervangen van het kozijn is in zo’n geval de enige optie.

Tip: overweeg bij het vervangen van houten kozijnen het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig en zijn duurzaam. Ze gaan lang mee en verhogen de isolatiewaarde van je woning.

Kleine aanpassingen om een kamer als nieuw te laten lijken 
Ook in onze regio hakt de inflatie er hard in bij veel huishoudens. Het maakt dat zij de hand op de knip houden. Niet alleen doordat de maandelijkse uitgaven stijgen, maar ook vanwege de onzekerheid over de ontwikkelingen rond de gasprijzen in de komende winterperiode. Stijgen de kosten opnieuw zo snel als dat het afgelopen jaar het geval was? Het hoeft je niet te belemmeren bij het aanpassen van het interieur in huis. Verschillende kleine aanpassingen kunnen een groot effect hebben op de uitstraling van een kamer.

De keuze voor het gebruik van een op maat gemaakte spiegel is er een voorbeeld van. Niet alleen laat de spiegel de ruimte groter ogen; ook heeft het een positief effect op de lichtinval in een kamer. Het licht van buiten wordt beter verdeeld. Alternatief voor spiegels: een mozaïek van fotolijstjes uit de kringloopwinkel.