Mieke van Nostrum
Mieke van Nostrum Foto:

Rooi betekent voor mij…

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode heeft een bepaalde aantrekkingskracht. De meeste mensen die je spreekt, wonen hier heel graag. Ook mensen van buiten Sint-Oedenrode hebben er vaak een speciale band mee. Een oproep resulteerde in meerdere reacties van mensen die graag willen vertellen wat dit dorp voor hen betekent. In deze aflevering komt Mieke van Nostrum aan het woord. Zij is hier geboren en getogen, woonde elders en kwam graag weer terug…

“Ik ben geboren en getogen op de Houtsestraat. Daar woonde ik in een gelukkig gezinnetje: onze pap, ons mam, ons Marit mijn zusje, en ik. Familie in de omgeving en goeie buren en vrienden daar op ‘Den Hout’. Ik heb een fijne jeugd gehad hier in Rooi. Lagere school in Nijnsel, verder leren in Veghel en daarna studeren in Tilburg. Lekker eenvoudig, gemoedelijk en rustig. Zo’n jeugd wens ik iedereen toe.” 

Waarom heb je het dorp destijds verlaten?
“Voor mijn werk in Den Haag ben ik vertrokken uit Rooi. In 1981, na mijn studie, ben ik bij ‘Het staatsbedrijf der PTT’ gaan werken. PTT werd na de privatisering in 1989 KPN. Daar heb ik ook jaren gewerkt tot ik de overstap maakte naar de gemeente Den Haag. Den Haag, een heerlijke stad om te werken, maar minder fijn om in zo’n grote stad te wonen. Daarom zijn mijn man, Alard Litjens, en ik uiteindelijk naar het dorp Waddinxveen (7 km van Gouda) in ‘het Groene Hart’ verhuisd. Een hele mooie, prettige omgeving. We hadden het daar ook goed naar onze zin.”

Waarom ben je teruggekomen?
“We, nou ja, met name ik, wilde terug naar het zuiden omdat ik graag woon daar waar je als je echt oud bent familie, vrienden en kennissen binnen je bereik hebt. Het was een keuze voor Rooi of Kessel (Limburg) waar mijn man vandaan komt. Gelukkig kwamen we uit op Rooi. Dat was natuurlijk een geschiktere locatie! In Rooi hadden we nog vrienden en bekenden en hier heb je alle zaken, winkels etc. die je nodig hebt binnen handbereik.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.