Merhawi doet er alles aan om goed te integreren.
Merhawi doet er alles aan om goed te integreren.

Integreren in de buurt doe je zo

Human Interest

Sint-Oedenrode - Will van Gerwen woont al lange tijd in de Jonker de Jegerstraat in Eerschot. Met veel plezier. Sinds kort heeft hij een nieuwe buurtbewoner die er álles aan doet om goed te integreren.

Toen Van Gerwen maandagmiddag zijn heg wilde snoeien kwam Merhawi Kibreab langslopen. Hij vroeg of hij mee kon helpen omdat dit werk volgens hem veel te zwaar was voor Will.
"Merhawi doet er alles aan om goed te integreren in onze buurt. Hij maakt altijd een praatje en wil graag beter Nederlands leren spreken. Toen hij mij bezig zag wilde hij dit ook wel eens proberen. Hij had nog nooit met al deze elektrische apparaten gewerkt. Daarna heeft hij van ons natuurlijk wat lekkers te drinken gekregen en een ijsje, want het was behoorlijk warm," zegt de trotse buurtbewoner.

Merhawi Kibreab is 27 jaar en woont sinds drie maanden in Sint-Oedenrode. Merhawi is geboren in Eritrea waar zijn vrouw en zijn dochtertje van acht maanden nog verblijven. Merhawi is gevlucht vanuit zijn moederland en woont nu dus sinds een tijd in Nederland. Voordat hij in Sint-Oedenrode is komen wonen verbleef hij acht maanden in Budel en daarvoor nog eens twee maanden in Zaandam. "Ik heb nu even vakantie want in september begin ik pas weer met mijn Nederlandse les. Ik vind het leuk om Nederlands te spreken en ik help graag. Ik ben graag bezig," aldus Merhawi.