Afbeelding

Waar een wil is, is een weg….

Human Interest

Sint-Oedenrode / Rotterdam - In 1982 trof het noodlot Mary Hellings. Bij een bedrijfsongeval verloor hij zijn linker onderarm. Hij had waarschijnlijk nooit verwacht dat hij nog eens een triatlon zou voltooien. Door het ontmoeten van de juiste personen en door keihard te werken en erin te geloven is dat de Rooienaar afgelopen weekend toch gelukt. Leeg geknokt passeerde hij zondag de finish van de paratriatlon in Rotterdam. Waar een wil is, is een weg, bewijst Mary.

Tijdens een bezoek aan de Supportbeurs in Utrecht – afgelopen 27 mei - raakte Mary aan de praat met de vrouw van de bondscoach paratriatlon, Bas de Bruin. Voor haar nog te schrijven boek was zij op zoek naar mensen met een handicap die graag sporten. Mary vertelde dat hij bij SV Fortuna '67 hardloopt en wil gaan mountainbiken. "De aanpassing voor de fiets ligt al klaar, ik moet alleen nog de mountainbike aanschaffen", doet hij uit de doeken. Een paar dagen later wordt hij benaderd door de Nederlandse Triatlonbond met de vraag of hij mee zou willen doen met het open WK paratriatlon in Rotterdam. Dit lijkt hem wel wat. Mary denkt alleen dat het zwemmen een probleem zal zijn, omdat hij een onderarm mist. Toch wil hij de uitdaging aangaan.
Op 9 juni is de sportman met een aantal medegehandicapten gaan proefdraaien met zwemmen in Woudenberg. Mary merkte dat hij op dat gebied nog veel werk moest verzetten. Hij zwom de schoolslag of de rugcrawl, want de borstcrawl is op zo'n korte termijn niet meer aan te leren. Het blijkt te zwaar voor zijn arm.

Lees deze week verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding