Afbeelding

"Wij willen hier voor altijd blijven"

Human Interest

Sint-Oedenrode - Meneer (82) en mevrouw (81) Hermes wonen al heel erg lang aan het Kofferen. 'Waarschijnlijk', naar eigen zeggen, 'het langst'. Mevrouw Hermes is er zelfs geboren. Later is haar man bij haar ingetrokken. Niet alleen omdat ze het er zo fijn hadden, ze moesten ook voor de zieke moeder zorgen. "Dat was niet altijd even makkelijk", zegt meneer Hermes.

"Wij hebben het huis in 1963 gekocht. Dit was vijf jaar na ons huwelijk. We zijn op vroege leeftijd samen in het huis komen te wonen, inclusief de ouders van mijn vrouw. Haar moeder was op dat moment ziek en ja, dan lopen die dingen nu eenmaal zo." Het gezin Hermes woonde er daarna samen met hun kinderen én de ouders. Een drukke bedoeling dus. "Als ik er nu ooit aan terugdenk vraag ik me ook af hoe we dat voor elkaar kregen."

Mevrouw Hermes kampt de laatste jaren met wat gezondheidsproblemen. Ze is slecht ter been maar haar partner helpt haar graag bij alles. Hij heeft zelfs een balk door de tuin gemaakt, zodat ze toch van de fijne plekjes daar kan genieten. Want het huis, dat is thuis. "Zoals je ziet hebben wij het huis echt in tact gelaten. Het ziet er op veel plekken nog precies zo uit als vroeger. Natuurlijk hebben wij het een en ander aangepast in de loop der jaren, maar we vinden dat deze stijl bij dit huis hoort", aldus de trotse huiseigenaren. Het is precies zoals ze het verwoorden; als je rondloopt in het huis waan je je heel even terug in de tijd.
"Wij hebben nooit gedacht aan verhuizen. De buurt is hier ontzettend fijn. Momenteel wonen er natuurlijk niet meer zoveel mensen als vroeger, maar dat maakt niet uit. Het is gezellig wonen aan het Kofferen. Je hebt hier alle gemakken van het dorp bij de hand, maar je zit er toch nét buiten. Dat is wat het zo fijn maakt. Wij zouden voor geen goud met iemand anders willen ruilen." Meneer en mevrouw Hermes zijn inmiddels 58 jaar getrouwd en nog steeds dol op hun huis, hun tuin en op elkaar. "Wij hopen hier zo lang mogelijk met elkaar te blijven genieten." 

Kijk voor meer Kofferen nieuws in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding