Afbeelding

Stuk van het Jaar: stem op 'Roois stuk'

Historie

Sint-Oedenrode - Stuk van het Jaar is het online publieksevenement van de Nederlandse archieven. In 2016 sluit de verkiezing weer aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: 'Grenzen'. Alle inzendingen hebben daar wel iets mee te maken; grenzen op de kaart, grenzen aan het gedrag, de grens over gaan. De deelnemende archieven presenteren vanaf 1 oktober hun archiefstuk op www.stukvanhetjaar.nl. Tot en met 27 oktober kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete archiefstuk. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis (29 oktober) maakt schrijfster Rosita Steenbeek de winnaar bekend. Ga via deze link naar het archiefstuk wat gaat over Sint-Oedenrode en stem! https://www.stukvanhetjaar.nl/nl/BHIC

De archiefstukken
De archiefstukken die meedoen aan de 3e editie van deze verkiezing zijn soms van nationaal historische waarde, andere vallen op door hun vormgeving, weer andere door hun persoonlijke karakter. Wat deze stukken bindt, is dat ze kleur geven aan onze nationale geschiedenis. Met de verkiezingen van 2013 en 2014 bleek al hoeveel bijzondere stukken van de Nederlandse geschiedenis bewaard zijn gebleven; van middeleeuwse documenten tot kaartjes uit 2004, van paspoorten tot foto's en audiovisuele documenten.

Partner Maand van de Geschiedenis
Stuk van het Jaar is officieel partner van Maand van de Geschiedenis en er wordt intensief samengewerkt. Ook met andere partners van de Maand, zoals Historiek vindt een goede samenwerking plaats. Stuk van het Jaar wordt mede ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.